Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


àrees d'actuació - educació

servei de suport a la inclusió a l’escola

adreçat a centres educatius

Servei de Monitors per a la Inclusió a l’Escola

Si voleu sol·licitar un monitor de suport podeu contactar amb monitors@ecom.cat o bé trucar al 93 451 55 50.

La possibilitat de participació i d'accés dels alumnes amb discapacitat a les diferents activitats escolars no està tant en funció de les caracterítiques de la seva discapacitat com en l'existència o no a l'escola de barrreres al seu aprenentatge, socialització i participació.

Per facilitar la participació dels alumnes amb discapacitat física escolaritzats en centres d'ensenyament ordinari en aquelles activitats que poden implicar un problema de mobilitat, com per exemple, sortides escolars o colònies, ecom ofereix als centres educatius la possibilitat de sol·licitar un monitor voluntari de suport perquè els acompanyi i atengui les necessitats de l'alumne amb discapacitat, i del grup en general.

Les despeses que ocasiona el monitor (transport, allotjament, menjar, entrades…) van a càrrec del centre. ecom recomana que aquest cost es reparteixi entre tots els participants de l'activitat, donat que el monitor és, en definitiva, un benefici per a tot el grup.

L'objectiu final del servei de monitors d' ecom és assolir la inclusió total dels alumnes amb discapacitat física en el programa vigent del centre educatiu sense la necessitat del monitor. Per aconseguir-ho, cal que els centres educatius i el professorat tinguin present que per fer accessibles les activitats als alumnes amb discapacitat és imprescindible modificar les estructures de funcionament del grup (professionals i companys) i la planificació de les activitats.

Els monitors de suport per al desenvolupament d'activitats escolars han de ser sol·licitats pel centre educatiu.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat