Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


àrees d'actuació - esport i lleure

inici » àrees d'actuació » esport i lleure » servei adreçat a entitats i empresaris turístics » sensibilització i assessorament per al sector d’oci i turisme

servei de suport a la inclusió al lleure

adreçat a entitats i empresaris turístics

Sensibilització i assessorament sobre accessibilitat per al sector d’oci i turisme

L'ordenament jurídic espanyol està mancat d'una regulació específica sobre turisme accessible. No obstant això, existeix una abundant normativa sectorial (legislació turística, urbanisme, transport...) que fa expressa referència a l'accessibilitat de les persones amb discapacitat com una exigència ineludible perquè els principis d'igualtat de tracte i no discriminació siguin eficaços. Quasi totes elles recullen preceptes que garanteixen en major o menor mesura, l'accessibilitat a les ciutats, les edificacions, el transport i la comunicació.

Davant l'absència d'ordenament jurídic que reguli el turisme aplicat a les persones amb discapacitat, no queda més que esperar la bona voluntat dels empresaris turístics perquè actuïn per fer accessible el turisme per a tothom. Cal per això, duu a terme des de les entitats del sector una important tasca de sensibilització sobre la realitat de les persones amb discapacitat física i de les seves necessitats.

ecom ofereix a tots aquells empresaris turístics que estiguin interessats en adaptar les seves instal·lacions, assessorament i informació sobre una correcta adaptació dels espais i sobre les normes bàsiques d'atenció a persones amb discapacitat física.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat