Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


àrees d'actuació - salut

inici » àrees d'actuació » vida independent » assessorament i acompanyament sobre vida independent i autodeterminació

assessorament i acompanyament sobre vida independent i autodeterminació

Molt sovint les persones en situació de dependència, a causa de la seva discapacitat, han patit una sobreprotecció que ha influït en que aquestes persones no s'hagin fet mai certs plantejaments sobre el fet de poder decidir què volen, què els agrada, com volen viure..., la seva experiència vital no les ha permès prendre consciència d'elles mateixes com a persones amb capacitat d'autonomia i dret a decidir.

Ecom ofereix a les persones que es trobin en aquesta situació assessorament i acompanyament per afavorir que puguin començar a fer-se aquests plantejaments i a desenvolupar la seva capacitat d'autogovern. La nostra entitat està al seu servei per resoldre les consultes i dubtes que puguin tenir ja sigui via email o telèfon, o amb entrevistes presencials, si es requereix.
També organitzem Grups d'Iniciació a la Vida Independent, en què aquestes persones poden entrar en contacte amb persones amb discapacitat que ja tenen una vida independent, i amb altres que es troben en la seva mateixa situació, per intercanviar formes de fer i reflexionar conjuntament sobre la seva pròpia experiència de la discapacitat i fomentar canvis d'actituds davant la dependència i els rols adquirits de la persona davant el seu entorn i davant la societat. Aquests espais doten d'eines i recursos les persones que hi participen per començar a assumir les regnes de la seva pròpia vida.

També hi ha persones amb discapacitat que, malgrat sí tenir consciència de la seva capacitat d'autonomia, de vegades es troben mancades de recursos per saber trobar el camí per desenvolupar un projecte propi de vida. A aquestes persones, ecom també els ofereix assessorament i suport a través de Grups de suport i Grups entre iguals per definir un projecte vital propi i cercar els recursos per poder dur-lo a terme.

En el desenvolupament d'aquest acompanyament ecom compta sempre amb la col·laboració de persones amb discapacitat que ja tenen una experiència en vida independent.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat