Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia

El Govern aprova el decret que regula les garanties sanitàries de les ortopèdies i els establiments de pròtesis auditives

El Govern ha aprovat avui les condicions tecnicosanitàries mínimes i els requisits de funcionament que han de complir les ortopèdies i els establiments de pròtesis auditives per obtenir l’autorització sanitària de funcionament.

Entre altres mesures, el decret estableix que el director de l’establiment ha de tenir una titulació específica i que durant l’horari d’obertura al públic ha de comptar sempre amb un tècnic ortopedista. A més, tant les ortopèdies com els establiments d’àudioprotesis han de ser accessibles per a les persones amb discapacitat. En el cas de les ortopèdies, els locals han de tenir un accés directe a la via pública.

El decret també estableix les condicions tecnicosanitàries de les instal•lacions, així com l’equipament necessari i documentació que han de disposar. En ambdós casos, els establiments han de disposar de fulls de reclamació.

La normativa afecta uns 700 establiments d’audiopròtesis i 750 ortopèdies, que disposaran de tres mesos per adaptar-se al nou decret. Aquest període s’amplia a un any en el cas dels requisits sobre l’accessibilitat dels espais.

Font: Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat