Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia

La Taula del Tercer Sector i Benestar Social impulsen la campanya per marcar la casella de fins d'interès social en la declaració de la renda

La Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i el Departament de Benestar Social i Família impulsen conjuntament un any més la campanya ‘El millor de la declaració de renda’, que pretén incentivar els i les contribuents a marcar la casella “altres fins d’interès social” en la declaració de la renda.

La campanya recorda el dret de la ciutadania a decidir sobre la destinació d’una part dels seus impostos. Enguany, a més, s’insisteix que la crisi continua afectant moltes persones i les ONG necessiten més recursos per atendre-les i desenvolupar programes socials en benefici de la comunitat. La Taula del Tercer Sector comprèn 30 organitzacions en representació de més de 3.000 entitats de Catalunya que treballen en programes i projectes d’ajuda als col•lectius més desfavorits. Aproximadament 1,7 milions de persones són beneficiàries de la tasca d’aquestes entitats.

Aquesta campanya es durà a terme a través d’insercions publicitàries, la tramesa de 100.000 tríptics informatius, l’elaboració de 5.000 cartells, l’emissió d’un anunci a les televisions públiques i la web www.tercersector.cat. Es recordarà els i les contribuents que a la declaració de la renda poden destinar un 0,7% dels seus impostos a programes socials gestionats per les ONG. L’any passat, es van recaptar per aquest concepte 266 milions d’euros al conjunt de l’Estat (61 milions a Catalunya). D’aquesta quantitat, 205 milions es van destinar a programes socials, mentre que la resta van finançar projectes de cooperació i mediambientals. A Catalunya es van destinar 29,5 milions d’euros.

ELS DUBTES MÉS COMUNS QUE RESOL LA CAMPANYA

A través de la campanya també es volen aclarir els possibles dubtes que tingui el ciutadà a l’hora de marcar o no la casella 0,7% “fins socials”. Aquests són els més comuns:

- Per què cal marcar la casella “altres fins d’interès social”? Per ajudar els qui més ho necessiten. En marcar la casella “altres fins d’interès social” es declara la solidaritat a assignar el 0,7% dels impostos del declarant per a realitzar programes per als col•lectius més necessitats.

- Cal decantar-se necessàriament per una de les dues caselles? La de l’”Església Catòlica” o la d’”Altres fins d’interès social”? No. Des de l’any 2000, els contribuents poden optar per tres opcions: assignar el 0,7% només a les ONG; assignar el 0,7 només a l’Església; o escollir les dues opcions a la vegada, amb la qual cosa se’ls assigna l’1,40% dels impostos del contribuent

- A què es destinen els diners resultants de marcar la casella “Altres fins d’interès social”? A finançar projectes socials per als col•lectius desfavorits de l’entorn més proper, però també a programes de cooperació internacional i mediambientals, a través d’organitzacions no governamentals (ONG).

- Marcar la casella suposa un cost econòmic per al contribuent? No. L’elecció de qualsevol de les opcions d’assignació o deixar la casella en blanc, no te cap cost econòmic, i, per tant, la quantitat a ingressar o a retornar no quedarà en cap cas modificada.

- Què passa si no es marca cap casella, es a dir, si es deixen en blanc? Que l’assignació tributària del contribuent (0,70% o 1,40%, segons si deixa en blanc una o les dues caselles) s’imputarà directament als pressupostos generals de l’Estat.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat