Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia

‘Xarxes socials i discapacitat: oportunitats i reptes’

Fundació ONCE organitza, amb la col·laboració de Technosite, una jornada tècnica sobre xarxes socials i discapacitat que se celebrarà el 16 de febrer a Madrid. Com el seu títol indica, en la jornada s'analitzaran les oportunitats que ofereixen les xarxes socials per a les persones amb discapacitat i per a les organitzacions que les representen; i també es plantejaran una sèrie de reptes que han d'assumir diferents agents per garantir un ple accés a aquestes tecnologies a totes les persones.

El programa de la jornada s'organitzarà en dos blocs. El primer, ‘Integració de les persones amb discapacitat a les xarxes socials’, tractarà des d'un vessant tècnic i acadèmic les necessitats, tendències, preferències de les persones amb discapacitat en l'accés a les xarxes socials; així com les barreres, la visibilitat de la discapacitat, o les limitacions derivades de la falta d'accessibilitat de les plataformes de xarxes socials per a les persones amb discapacitat visual.

El segon bloc, ‘Activisme 2.0 per aconseguir diferents finalitats’, comptarà amb participants membres d'organitzacions socials en relació amb les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

Per qui no pugui assistir físicament, el desenvolupament de l'acte s'emetrà per Internet a través del portal Discapnet (www.discapnet.es) i de la pàgina de Discapnet en Facebook.

Durant el desenvolupament de la jornada, es promourà el debat en les plataformes de xarxes socials d'ús més estès (Twitter i Facebook), amb l'aportació d'un resum dels comentaris rebuts en diferents moments de la jornada. Per participar en el debat on line, s'ha d'utilitzar l'etiqueta #rsdiscap2012 en Twitter. A la pàgina de Discapnet a Facebook també mantindran el debat obert.

La jornada se celebrarà el proper 16 de febrer en el saló d'actes de la Fundació ONCE (C/ Sebastián Herrera, 15, a Madrid).

Per assistir de forma presencial a la jornada, s'ha d'enviar un correu electrònic a rsdiscap2012@discapnet.es, tot indicant les següents dades:

1. Nom i cognoms

2. Entitat a la qual representes (només si assisteixes en representació d'una organització)

3. Telèfon i correu electrònic de contacte

4. Usuari de Twitter (només si disposes de compte en aquesta plataforma)

Seguiment de la preparació de l'esdeveniment i del seu desenvolupament:

Mitjançant els comptes de Twitter dels organitzadors de l'esdeveniment (@fundacion_once @technosite @discapnet) s'oferirà l'última hora de la jornada.

Per localitzar la informació de forma senzilla, recorda que s'emprarà l'etiqueta #rsdiscap2012 en qualsevol publicació relacionada amb l'esdeveniment.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat