Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia

Novetats respecte la Targeta Acreditativa de la Discapacitat

Avui s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) l’Ordre BSF/43/2012, de 27 de febrer, per la qual es modifiquen alguns aspectes sobre la regulació en la concessió de la targeta acreditativa de la discapacitat establerta per l’Ordre ASC/512/2009.

Les novetats que aporta, bàsicament, aquest nou projecte d’ordre és que la targeta acreditativa adquireix els mateixos efectes que la resolució de reconeixement de grau de discapacitat (coneguda com a certificat de discapacitat); i que es modifica el procediment d’expedició de la targeta.

Fins ara, les persones que volien disposar de la targeta acreditativa de la discapacitat l’havien de demanar explícitament. En canvi, a partir d’ara, es farà l’emissió d’ofici de la corresponent targeta a totes aquelles persones que per primera vegada sol•licitin la valoració de la situació de discapacitat, o bé, a aquelles que hagin vist modificat el seu grau de discapacitat o barem de mobilitat reduïda com a conseqüència d’una revisió.

La targeta acreditativa de la discapacitat és una targeta que permet a les persones amb discapacitat legalment reconeguda, i amb residència habitual a Catalunya, acreditar de forma àgil i pràctica, el seu grau de discapacitat però, en cap cas, substitueix el corresponent reconeixement de grau.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat