Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia

enllaços d’interès:

L’AVAN dóna suport al Dia Mundial de la Fibromiàlgia i Fatiga Crònica

El proper 12 de maig se celebra el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i Fatiga Crònica. L’Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) se sumarà a aquesta commemoració en les celebracions que durant tot el dia es faran a la Plaça Catalunya de Rubí. L’AVAN hi instal•larà una taula informativa.

L´AVAN ofereix serveis específics adreçats a les persones afectades per la Fibromiàlgia, com són logopèdia, fisioteràpia, teràpia ocupacionals, psicologia... També ofereixen programes més lúdics com vacances adaptades, un espai de lleure diari i el Racó del Soci.

La fibromiàlgia és una malaltia crònica que es caracteritza pel dolor crònic generalitzat, no articular, amb sensació dolorosa a la pressió d'uns punts sensibles específics. També es pot manifestar amb simptomatologia psicològica com ara insomni, ansietat i alteracions cognitives (dificultats de concentració, fallades de memòria...).

El símptoma més important per a diagnosticar la malaltia és el dolor musculoesquelètic amb un mínim de tres mesos de durada, de localització difusa i a diverses parts del cos; però no hi ha cap prova específica que faciliti el diagnòstic de la fibromiàlgia. Les radiografies, analítiques o proves més complexes descarten altres malalties, i l’exploració física i la història clínica complementa la informació necessària.

De moment no existeix un tractament farmacològic específic per tractar la fibromiàlgia; s’utilitzen fàrmacs per pal.liar els diferents símptomes que es presenten en aquesta malaltia, que afecta un 4,2% de la població femenina i un 0,2% de la masculina.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat