Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia

VIII Jocs Esportius Institut Guttmann, ‘més que esport’

Avui de demà se celebraran els VIII Jocs esportius Institut Guttmann que enguany tindran com a principal objectiu promocionar i ensenyar a pacients i expacients la gran diversitat de modalitats d’esports paralímpics.

L’Institut Guttmann centra aquestes jornades en emfasitzar l’esport paralímpic i per aquest motiu compta amb la presència de diferents esportistes que han participat a Londres o altres edicions paralímpiques i que han estat pacients del seu hospital o bé mantenen una estreta relació de col∙laboració amb la promoció de l’esport adaptat.

El programa de les jornades es divideix en dos grans blocs: durant el matí, de les 10 a les 13.30 hores, es portaran a terme, de manera pràctica, diferents disciplines esportives paralímpiques, d’entre elles el tennis, el bàsquet, l’esgrima, el tir mb arc... Tanmateix, hi haurà una part d’estands dedicada a l’exposició de diferents activitats esportives i que comptarà amb la participació de l’Associació HSA Spain, la Fundación Handix, l’Associació Play and Train i el pilot Miquel Serral de l’equip AMM participant del Campionat de Catalunya de Velocitat.

Durant la tarda, de les 15 a les 17 hores, es donarà pas a una sèrie de conferències realitzades per esportistes professionals i altres persones relacionades amb el món de l’esport adaptat, que explicaran el seu testimoni personal en relació a la pràctica de l’esport. El que es pretén és que aquesta vivència contribueixi a donar una visió sobre els beneficis que la pràctica de l’esport pot representar per a les persones amb discapacitat i encoratjar‐los pel fet de veure com persones amb lesions similars a les seves són capaces de realitzar esports d’alt nivell. Aquests esportistes són el mirall en que es poden veure reflectits altres pacients de l’Institut Guttmann i amb aquest propòsit s’organitzen aquests Jocs Esportius.

Aquest any és una data molt significativa per l’Institut Guttmann, ja que els Jocs Paralímpics s’han celebrat a Londres, ciutat on el Dr. Sir Ludwig Guttmann, després de la II Guerra mundial,

concretament a Stoke Mandeville va inaugurar el primer centre de rehabilitació per a persones amb lesió medul∙lar incloent‐hi l’esport com a eina terapèutica, convertint‐se d’aquesta manera en l’impulsor dels primers JJPP de la història. En el seu honor, es va crear a Barcelona l’any 1965 l’Institut Guttmann que avui coneixem.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat