Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia
fotografia de la notícia

Montse Gracia, presidenta d’UNES-FC Barcelona, obté el Premí Dona i Esport ‘Mireia Tapiador’

Montse Gracia, presidenta de l’entitat federada a ECOM, UNES-FC Barcelona ha estat guardonada amb el 6è Premi Dona i Esport ‘Mireia Tapiador’, que atorga l’Institut Barcelona Esports, per ser pionera en el món del bàsquet femení en cadira de rodes a Catalunya i per la tasca que ha fet i està fent per fomentar la pràctica esportiva.

Gracia, que ha estat premiada en la categoria ‘Promoció de l’Esport’, va començar a practicar el bàsquet en cadira de rodes l’any 1975, i un any més tard va jugar el seu primer partit que fou alhora el primer jugat a Catalunya i a l’estat espanyol en categoria femenina.

La jugadora va participar en la fundació del club CEM Barcelona, pioner del bàsquet femení en cadira de rodes del territori català, i anys més tard va ser cofundadora del club UNES de Sant Feliu del Llobregat.

A partir de 1986 es va convertir en jugadora internacional de la modalitat i va participar en diversos mundials i campionats d’Europa fins a l’any 2003.

Un cop retirada de la competició, Gracia ha continuat vinculada al bàsquet en cadira de rodes i s’ha encarregat activament a la promoció d’aquest esport en la categoria femenina.

El premi Dona i Esport són uns guardons que tenen la finalitat de fer visible el paper de les dones en l'àmbit de l'esport mitjançant el reconeixement d'una dona esportista o promotora de l'esport que hagi destacat per la seva trajectòria personal i professional, així com també les entitats o col•lectius que hagin tingut un paper rellevant en el foment i la difusió de l'esport femení.

En aquesta sisena edició també s’han reconegut Carmen Perea, en la categoria ‘Dona esportista’, i Blanquerna Tecnologia i Serveis SL, en la de ‘Mitjans de comunicació’.

Els guardons es lliuraran el 28 de febrer a les 19.30 hores, al Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch de Barcelona.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat