Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia

Avui entra en vigor el reglament europeu sobre els drets dels viatgers en autocar i autobús per carretera

Avui, 1 de març, entra en vigor el Reglament Europeu Núm. 181/2011 sobre els drets dels viatgers d’autobús i autocar, que inclou una sèrie de mesures destinades a salvaguardar els drets del col·lectiu de les persones amb discapacitat i mobilitat reduïda, amb millores sobre tot per a trajectes la distància dels quals sigui igual o superior a 250 kilòmetres.

Els nous drets aplicables als serveis de llarga distància (és a dir, de més de 250 km) inclouen, entre d'altres:

- Assistència adequada (aperitius, menjar i refrescos, així com, en cas necessari, allotjament d'un màxim de dues nits d'hotel per una suma total de 80 € la nit, excepte en cas de condicions meteorològiques extremes i grans catàstrofes naturals) en situacions de cancel•lació o retard en la sortida de més de 90 minuts per a viatges de més de tres hores.

- Garantia de recorregut alternatiu o reemborsament en situacions d'overbooking o en cas de cancel·lació o per un retard de més de 120 minuts de l'hora de sortida estimada.

- Indemnització del 50% del preu del bitllet per un retard de més de 120 minuts de l'hora de sortida estimada, la cancel·lació d'un viatge o si el transportista no ofereix al passatger un recorregut alternatiu o un reemborsament.

- Informació quan es cancel·la el servei o demora la seva sortida.

- Protecció dels passatgers en cas de defunció, lesions personals, pèrdua o danys soferts per accidents de carretera, especialment pel que fa a les necessitats pràctiques immediates en cas d'accident (inclòs un allotjament de fins a dos nits d'hotel, per una suma total de 80 € la nit).

- Assistència específica gratuïta per les persones amb discapacitat i amb mobilitat reduïda tant en les terminals com a bord i, en cas necessari, transport gratuït per a les persones que els acompanyin.

A més, els següents drets s'aplicaran a tots els serveis (inclosos els que siguin inferiors a 250 km):

- La no discriminació directa ni indirecta per raons de nacionalitat, respecte a les tarifes i les condicions contractuals dels passatgers.

- Tracte no discriminatori a les persones amb discapacitat i amb mobilitat reduïda, així com indemnització econòmica per la pèrdua o dany del seu equip de mobilitat en cas d'accident.

- Normes mínimes sobre la informació sobre el viatge per a tots els passatgers abans del viatge i durant el mateix, així com informació general dels seus drets en les terminals i per Internet. Si és possible, aquesta informació s'ha de facilitar en formats accessibles a petició, en benefici de les persones amb mobilitat reduïda.

- Un mecanisme de tramitació de les reclamacions establert pels transportistes i disponible a tots els passatgers.

- Organismes nacionals independents a cada país de la UE, que s'encarreguin de fer complir el reglament i, en cas necessari, d'imposar sancions.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat