Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia

enllaços d’interès:

Barcelona acull el V Congrés d' Atenció Sanitària al Pacient Crònic

Els propers dies 11, 12 i 13 d’abril més de 1.200 professionals sanitaris participaran en el V Congrés d’Atenció Sanitària al Pacient Crònic, que tindrà lloc a Barcelona, al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB). Aquest acte està organitzat per la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitaria (SEMFYC), la Sociedad Española de Medicina Interna (SEMI) i el Departament de Salut.

El lema del Congrés és “De la enfermedad a la persona” i té la intenció de posar de manifest el canvi d’estratègia en l’abordatge de la cronicitat. Actualment, estem en un context econòmic que exigeix nous models organitzatius, més eficients i amb un impacte més gran en resultats en salut i utilització de serveis i cost; i és per això que cal redissenyar el model assistencial per mantenir l’eficiència de les prestacions i donar resposta al fenomen poblacional de la cronicitat, amb èmfasi especial en la prevenció.

Per la seva incidència en la població i per la taxa de morbiditat que comporta, la cronicitat és un dels problemes prioritaris en matèria de salut. Per això el Departament de Salut i el Departament de Benestar Social i Família van crear el Programa per a la prevenció i l’atenció a la cronicitat (PPAC), que ha de facilitar el treball coordinat dels vessants de salut i social en l’abordatge de la cronicitat.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat