Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia

enllaços d’interès:

Wheelmap, un mapa en línia de llocs accessibles per a persones amb mobilitat reduïda

L'activista alemany Raul Krauthausen presentar divendres passat el seu projecte 'Wheelmap', un mapa en línia de llocs adaptats, accessibles i inaccessibles per a les persones amb mobilitat reduïda, que funciona a nivell mundial en 21 idiomes.

Krauthausen va néixer al Perú però va créixer a Alemanya, i fa 9 fundar l'ONG "Herois Socials", amb l'objectiu de fer innovació social per a persones amb discapacitat i animar la gent a fer coses útils per a la societat.

'Wheelmap' neix de la necessitat de donar resposta al problema amb què ell mateix es trobava com a usuari de cadira de rodes a l'hora de desplaçar pels carrers d'Alemanya i d'accedir als diferents edificis públics. Es tracta d'un mapa online que permet descobrir si els llocs són accessibles o no per a les persones usuàries de cadires de rodes i comprovar abans de sortir si la ruta que se seguirà accessible.

A més, Krauthausen assenyala que des que es va desenvolupar l'app per iphone s'han produït 10.000 descàrregues en 10 dies i la fan servir també persones sense discapacitat com famílies que passegen amb els cotxes de nadons.

Actualment, ja estan recollits en aquesta aplicació un total de 300.000 llocs, amb una mitjana de 200 al dia, a través de dades aportades pels propis usuaris. Aquesta aplicació està disponible en 21 idiomes i el mapa funciona avui a nivell mundial.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat