Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia

Via lliure per continuar tramitant el projecte de llei d'accessibilitat a Catalunya

El projecte de llei d'accessibilitat ha superat aquesta tarda el primer debat al ple, el de totalitat, en no haver-hi esmenes de retorn de cap grup. Així, la iniciativa legislativa es continuarà ara tramitant en comissió abans que torni al ple perquè en faci el debat i la votació finals.

La consellera de benestar social i família, Neus Munté, ha presentat el projecte de llei d'accessibilitat, i en el debat hi han participat Anna Figueras (CiU), Pere Bosch (ERC), Núria Segú (PSC), Rafael López (PPC), Laura Massana (ICV-EUiA), José María Espejo-Saavedra (C's) i Quim Arrufat (CUP).

El text simplifica i integra tota la normativa relativa a aquesta matèria i estableix les condicions d'accés necessàries perquè "els espais d'ús públic, els edificis, els mitjans de transport, els productes, els serveis i els processos de comunicació permetin l'autonomia, la igualtat d'oportunitats i la no-discriminació de les persones amb discapacitat o altres dificultats d'integració amb l'entorn".

El projecte regula a més, entre altres aspectes, les característiques dels accessos a aquests espais, el dret de les persones amb discapacitat a rebre una atenció personalitzada, que les administracions públiques determinin la formació necessària perquè el personal d'atenció al públic tingui coneixements adequats per dirigir-se i donar suport a les persones amb discapacitat i que els espais i serveis públics disposin d'elements d'informació i senyalització que permetin a les persones amb discapacitat moure's de manera autònoma.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat