Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia

La nova seu del Departament de Benestar Social i Família acollirà el Centre per a l'Autonomia Personal

La nova seu del Departament de Benestar Social i Família ubicada a la zona del Fòrum de Barcelona (Passeig de Taulat, 266-270) i que ha d’entrar en funcionament el proper mes de juliol acollirà, entre d’altres serveis, el Centre per a l’Autonomia Personal “Sírius”, ubicat actualment al carrer Calàbria, 147.

“Sírius” és un servei que depèn de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials i que té com a objectiu potenciar l’autonomia personal, millorar l’accessibilitat i afavorir la integració social de les persones amb discapacitat i la gent gran. El centre s'adreça especialment a aquests dos col•lectius, als seus familiars i a les persones que en tenen cura.

El servei va ser creat a la dècada dels anys noranta i des de la seva posada en funcionament ha disposat d’una exposició permanent amb material, mobiliari, estris accessibles i sanitaris que afavoreixen l’autonomia personal. La nova exposició que s’ubicarà a la nova seu reuneix material que ha cedit gratuïtament ROCA S.A. empresa referent en sanitaris i banys accessibles. En concret, es recrearà un ambient complet de bany amb inodor, lavabo, aixetes, banyera, plat de dutxa i altres accessoris.

El Centre per a l’Autonomia Personal “Sírius” compta amb quatre àrees:

- Àrea d'accessibilitat: assessorament individualitzat per a l'adaptació de l'habitatge; informació a professionals, ajuntaments i entitats sobre el compliment de la normativa d'accessibilitat vigent; i anàlisi de les normatives, els nous materials i els avenços tecnològics en la matèria.

- Àrea de productes de suport: assessorament tècnic individualitzat sobre el mobiliari i l'adequació de l'entorn; orientació d'ajudes tècniques per a la mobilitat i per a les activitats de la vida diària; consulta del catàleg general de l'equipament per a l'autonomia personal; i punt de trobada de professionals per a l'intercanvi d'experiències en ajudes tècniques.

- Àrea de comunicació: avaluació i orientació sobre l'ús de sistemes augmentatius de comunicació i sobre ajudes tècniques per a l'accés a l'ordinador i per al control de l'entorn; seguiment del procés d'intervenció i assessorament continuat a persones usuàries, familiars i professionals; i informació i demostracions d'ajudes tècniques per a la comunicació, l'accés a l'ordinador i el control domòtic de l'entorn.

- Àrea d'innovació i desenvolupament: exposició permanent, divulgació i recerca de productes de suport; suport a la xarxa de centres col•laboradors amb l'objectiu d'apropar la informació a la població; suport a la formació d'estudiants i professionals en el camp de l'autonomia personal i els serveis socials, mitjançant xerrades i tallers formatius; i anàlisi de les normatives, els materials i els avenços tecnològics nous relacionats amb la matèria; i informació a les persones usuàries de les diferents ajudes del Departament de Benestar Social i Família i altres organismes públics i entitats privades existents per a l'autonomia personal, l'accessibilitat i la comunicació.

Font: departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat