Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia

ECOM imparteix formació a familiars i cuidadors de persones amb discapacitat a la comarca del Berguedà, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona

El passat 14 d’octubre ECOM va donar el tret de sortida als ‘Tallers per a famílies i cuidadors de persones amb discapacitat i foment de grups de suport i GAM’ que, en col·laboració de la Diputació de Barcelona, impartirà al llarg d’aquest mes a Berga. Es tracta d’un taller de 10 hores, que s’impartirà en tres sessions, els dies 14, 21 i 28 d’octubre, al Consell Comarcal del Berguedà.

Aquests tallers, que estan adreçats a familiars i/o cuidadors de persones amb discapacitat dels diferents municipis de la comarca del Berguedà, tenen l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat així com també dels seus familiars. Al marge d’una finalitat pròpiament formativa, aquests tallers tenen també la finalitat de promoure la creació de grups de suport i Grups d’Ajuda Mútua (GAM), oferint assessorament, formació, supervisió i acompanyament.

Els continguts d’aquests tallers es basaran en els següents continguts:

- Conceptes relacionats amb la discapacitat: el cicle vital, les expectatives, les dificultats i les possibilitats. Aspectes d'autonomia personal: actituds i valors, claus per l'acompanyament.

- Conceptes relacionats amb la discapacitat: habilitats socials, el conflicte en la relació d’ajuda, l’autoestima.

- Cures bàsiques assistencials: higiene, alimentació...

- Autocura del cuidador i estratègies per les mobilitzacions.

- Cuidant al cuidador I: prevenció de l’estrès.

- Cuidant al cuidador II: informació de recursos i serveis. Participació ciutadana.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat