Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia

La sol·licitud per valorar el grau de discapacitat es pot tramitar per Internet

Les persones amb discapacitat poden sol·licitar la valoració o la revisió del grau de discapacitat directament per Internet des del passat dimarts 17 de desembre. El tràmit es pot fer a través de formularis electrònics sempre que es disposi prèviament d’un certificat digital vàlid, que identifica l’usuari i li permet fer les gestions amb la mateixa validesa legal que l’escrita a mà.

UN REQUISIT PER A OPTAR A DIFERENTS PRESTACIONS

Les persones amb un 33% de discapacitat o superior,obtindran la targeta que acredita la seva discapacitat i que els permetrà beneficiar-se d’accions assistencials i de diferents prestacions ja existents, com la reducció de l’IVA en la matriculació de vehicles o la desgravació de la quantia establerta a l’efecte de la declaració de la renda.

A més, la targeta acreditativa de la discapacitat permetrà obtenir avantatges en l’àmbit de la mobilitat, la cultura, l’esport, la salut, l’oci i el lleure, gràcies a la col•laboració de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) del Departament de Benestar Social i Família amb diferents empreses i institucions.

QUI POT FER LA SOL·LICITUD?

> Les persones que pateixen una malaltia permanent que poden derivar en alguna discapacitat.

> Les persones que tenen alguna discapacitat, seqüela d’una malaltia física, psíquica i/o sensorial i necessitin saber el grau de discapacitat

> Les persones que tinguin reconeguda una pensió de la Seguretat Social per incapacitat permanent en el grau de total, absoluta o gran invalidesa.

> Les persones que tinguin reconeguda una pensió de Classes Passives per jubilació o retir d’incapacitat permanent per al servei o inutilitat.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat