Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia

La Comissió Europea engega una consulta pública a favor dels drets dels infants

En vistes a l’elaboració d’unes directrius europees per a la construcció d’uns millors sistemes integrats de protecció dels infants, la Comissió Europea ha posat en marxa una consulta pública on line per aconseguir que tots els actors rellevants en aquest àmbit puguin fer la seva aportació. Aquesta consulta arriba després que el passat 14 d'abril les Nacions Unides donessin llum verda a l'entrada en vigor del III Protocol facultatiu de la Convenció dels Drets de l'Infant (CDN).

La consulta es centra principalment en quatre eixos: l'accés a la justícia adaptat als infants i la seva participació en el sistema judicial; les polítiques de justícia dirigides a protegir els drets dels infants, per exemple en el marc de la mediació familiar; la protecció dels infants més vulnerables (víctimes de violència, abús sexual o tràfic de persones, o que viuen en la pobresa); i la participació dels menors en l'elaboració de les polítiques que els afecten.

Les persones interessades en participar en aquesta consulta ho poden fer, fins el 3 de juliol, a través d’un qüestionari on line al qual s’accedeix des d’aquest enllaç:

http://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EU-guidance-on-integrated-Child-Protection-Systems?surveylanguage=ES


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat