Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia

enllaços d’interès:

El ICTUS de la mà dels seus protagonistes

Des de la Fundació Ictus s’està realitzant una crida a persones que han patit un Ictus per realitzar un recull sobre les seves històries. Es tracta d’un projecte de sensibilització per donar visibilitat a la malaltia a través de les experiències personals dels seus protagonistes.

L’ ictus és una malaltia aguda ocasionada per una alteració de la circulació de la sang al cervell. Aquesta alteració consisteix en la obstrucció o trencament d’una artèria, que provoca que no arribi sang a una part del cervell o que aquest quedi inundat de sang. Això fa que les cèl·lules cerebrals morin, provocant una sèrie de conseqüències en funció de l’àrea afectada. La persona pot experimentar dificultats per moure un costat de seu cos, mantenir l’equilibri, per enraonar, pensar o per sentir. En certa manera, les persones que pateixes un ictus veuen afectada la seva capacitat d’interaccionar amb el món que els envolta.

La Fundació Ictus treballa per donar presencia social i suport a les persones que han patit un ictus i ser capdavantera en la defensa i suport de les persones amb discapacitats, donant a conèixer la malaltia i com prevenir-la i impulsant la recerca sobre aquesta.

Per aquelles persones interessades en compartir la seva historia, es pot fer arribar el document en el format que es vulgui a la següent direcció de correu: ictus@fundacioictus.com


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat