Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia

enllaços d’interès:

Es publica en España la primera Guia completa de recursos per a persones amb Espasticitat

El proper 18 de juny tindrà lloc en Madrid la presentació de la “Guia per a persones que conviuen amb l’Espasticitat”. Una publicació inèdita en Espanya que recull la gran majoria dels recursos i informacions d'utilitat relatives a l'espasticitat; un trastorn motor del sistema nerviós associat a discapacitats com paràlisi cerebral, lesió medul•lar o esclerosis múltiple. La publicació, editada en col•laboració amb la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED), s'emmarca dins de la col•lecció "Universitat Sense Barreres" i estarà disponible a la web de l'Associació en www.convivirconespasticidad.org

La publicació recull per primera vegada en informació d'utilitat per a persones amb espasticitat, familiars i especialistes. Participa un notable elenc d'experts que han compilat i filat l'escassa i dispersa informació existent i l'han reunida basant-se en dues premisses: rigor i proximitat .

Un dels objectius principals d'aquesta innovadora iniciativa és "evitar, almenys en part, que la desinformació i l'atzar puguin limitar la vida de les persones que conviuen amb l'espasticitat", tal com assenyala la coordinadora de la Guia i presidenta de convius amb Espasticitat, Claudia Tecglen.

La "Guia per a les persones que conviuen amb la Espasticitat " ha estat elaborada per un equip multidisciplinari de professionals de l'àmbit social, sanitari i educatiu de camps com son la neurologia, treball social, fisioteràpia, psicologia, etc . Així mateix, s'ha comptat amb els testimonis de les persones que viuen i conviuen cada dia amb l'espasticitat, protagonistes de la realitat que en aquest document es recull . El manual s'articula en 17 epígrafs que recullen aspectes tan dispars com complementaris; des de la perspectiva neurològica de l'espasticitat fins als tractaments miracle, passant per la fisioteràpia o els procediments quirúrgics, entre d'altres temes.

L’acte de presentació tindrà lloc en el Centre Associat "Escola Pia" de la UNED (Carrer Tribulete, 14) a partir de les 18:00 hores. Comptarà amb la presència del rector de la UNED, Alejandro Tiana Ferrer; el president del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Cayo Pérez Bueno; el director de UNIDIS, Juan Antonio Moriano Discapacitat (CERMI), Luis Lleó, i la coordinadora del projecte i presidenta de Convius amb Espasticitat, Claudia Tecglen García.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat