Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia

ECOM ofereix al professorat un curs d’Atenció a la Diversitat

RECONEGUDA PEL DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT, AQUESTA FORMACIÓ TÉ COM A OBJECTIU MILLORAR I AFAVORIR L’ESCOLA INCLUSIVA

Els dies 14, 15 i 16 de juliol, ECOM ofereix al professorat d’Infantil, Primària i Secundària una formació, reconeguda pel Departament d’Ensenyament, que té com a objectiu millorar la preparació dels professionals de l’ensenyament quant als principis d’escola inclusiva i sobre les necessitats i l’atenció a la discapacitat a l’aula, dotant-los de recursos i metodologia inclusives.

Sota el títol de “Atenció a la Diversitat”, aquest curs, que tindrà una durada de 15 hores, repartides en tres sessions, s’adreça especialment a mestres, vetlladors i monitors amb interès per la filosofia de vida independent, els drets dels infants, les normatives entorn l’escola inclusiva, el fet de treballar amb la diferència.

Les inscripcions per a aquesta formació, que serà teòrico-pràctica, estan obertes fins el 10 de juliol, i cal formalitzar-les a través de l’enllaç que us posem en aquesta mateix pàgina. El cost del curs és de 80 €.

PROGRAMA DEL CURS ‘ATENCIÓ A LA DIVERSITAT’

- Repàs històric sobre la discapacitat i l’aparició del moviment de vida independent.

- Activitat sobre vida independent: experiències pràctiques.

- Història, principis i lleis sobre escola inclusiva a Catalunya.

- Com treballar i conviure amb la diferència.

- Presentació d’una experiència inclusiva.

- Planificació d’una unitat didàctica.

ECOM, especialitzada en l’atenció a les persones amb discapacitat física, té una llarga experiència en l’impuls d’una escola inclusiva en què tothom pugui estar escolaritzat i aprendre en igualtat d’oportunitats. Des de 1987, ofereix a les escoles d’ensenyament ordinari un Servei de Suport a l’Escola Inclusiva (SMIE), que té per objectiu facilitar a l’escola assessorament i un monitor de suport per facilitar la participació dels alumnes amb discapacitat en les activitats que poden tenir una dificultat per a la mobilitat com poden ser les excursions i/o les colònies.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat