Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia
fotografia de la notícia

enllaços d’interès:

L’Institut Guttmann impulsa diversos debats sobre discapacitat sota el títol “Innovació Social i Discapacitat’

AQUESTA INICIATIVA S’EMMARCA EN LA CELEBRACIÓ DEL 50È ANIVERSARI DE L’INSTITUT GUTTMANN, I ELS DEBATS ES DURAN A TERME AL LLARG DE TOT L’ANY.

Coincidint amb la celebració del seu 50è aniversari, l’Institut Guttmann, mitjançant les entitats que composen el seu “Consell Social i de Participació” i amb la col·laboració d’altres entitats socials d’àmbit estatal i d’Andorra, entre les quals es compta ECOM i algunes de les nostres entitats federades (Associació Catalana d’Espina Bífida i Hidrocefàlia, Associats de Pòlio i Pospòlio de Catalunya, Aspaym Catalunya, ASPID, Fundació d’Esclerosi Múltiple, Fundació Ictus, Grup MIFAS i Associació Catalana de Traumàtics Cranioencefàlics i Dany Cerebral) vol propiciar un procés de debat obert que ajudi a determinar els problemes a què s’enfronta el col·lectiu de la discapacitat física i orgànica, així com a plantejar possibles solucions futures en un context social diametrialment diferent del que veníem, és a dir, en el context de configuració d’un canvi social d’època.

Així, al llarg de 2015, l’Institut Guttmann impulsarà un debat obert sobre tres línies de debat (Drets i Deures; Les associacions com a motor de canvi; i La Innovació Social en Discapacitat), mitjançant dos procediments: el debat presencial en forma de jornades territorials i tallers (que tindran lloc a Girona, Lleida i Barcelona) i el debat on line (abans, durant o després de cadascuna de les jornades) a través dels Social Media i el web que s’ha creat específicament per a aquest esdeveniment, on també es centralitza documentació i informació sobre els diferents eixos temàtics de les jornades. Al final de tot el procés de debat, es durà a terme un curós anàlisi i síntesi dels resultats per tal de poder-los publicar.

Aquestes jornades estan concebudes com un espai per compartir idees, visions i propostes, que permetin un increment del coneixement mutu entre els agents associatius i que afavoreixi la identificació dels elements comuns i la confluència en el debat.

JORNADES PRESENCIALS

8 de maig, “Drets i deures”, a GIRONA (Biblioteca Pública Carles Rahola, c/ Emili Grahit, 4-6), conferència a càrrec de Josep Ramoneda, periodista i filòsof. Josep Maria Solé, advocat i consultor en matèries relacionades amb la gestió de Serveis Socials, serà el coordinador-relator d’aquesta jornada.

5 de juny, “Les associacions com a motor de canvi”, a LLEIDA (Universitat de Lleida, Plaça Víctor Siurana, 1), conferència a càrrec de Joan Subirats, doctor en Ciències Econòmiques, catedràtic de Ciències Polítiques i investigador de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Josep Giralt, vicepresident de la Federació ECOM, vocal del COCARMI i tresorer de l’associació ASPID Lleida, entre altres càrrecs, serà el coordinador-relator d’aquest debat.

29 d’octubre, “Respostes innovadores en discapacitat”, a BARCELONA (CCIB, Centre de Convencions Internacional de Barcelona, Plaça de Willy Brandt, 11-14). Pendent de confirmar el conferenciant. Coordinador-relator, Àngel Gil, coordinador de Programes Socials i Sociosanitaris de l’Institut Gutmmann i membre de la Junta Directiva de la Federació ECOM.

QUI POT PARTICIPAR EN EL DEBAT I LES JORNADES

El procés participatiu que vol impulsar l’Institut Guttmann, mitjançant el debat on line i jornades presencials, està dirigit a diferents agents, amb la intenció de generar un debat obert i plural. Es busca la implicació de persones vinculades amb l’àmbit de la discapacitat des de diferents posicions i rols, des de socis i sòcies d’associacions de persones amb discapacitat física o orgànica, experts i professionals en temes socials i/o sanitaris, persones amb discapacitat, persones interessades de la societat civil o de les administracions públiques...

Les persones interessades a participar en aquests debats podeu adreçar-vos al web www.innodiscap.org, on podeu registrar-vos per participar on line i/o fer la inscripció a les jornades presencials, i on a més trobareu tota la informació sobre les jornades presencials així com documentació sobre els diferents eixos temàtics.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat