Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia

ECOM s’ha adherit a un Conveni amb la Fundació Barraquer que vol facilitar atenció ocular a persones en risc d’exclusió social

ECOM s’ha adherit al conveni de col•laboració subscrit entre la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social, Creu Roja Catalunya , Ajuntament de Barcelona, els departaments de Benestar Social i Salut de la Generalitat de Catalunya, les entitats municipalistes i la Fundació Barraquer per a la prevenció i tractament de determinats problemes oftalmològics de persones en risc d’exclusió social. Com a membre de La Taula, i gràcies a aquesta adhesió, ECOM podrà oferir als usuaris i socis de les seves entitats federades que es trobin en situació de risc d’exclusió social atenció ocular gratuïta a la Fundació Barraquer.

En el context actual de dificultat econòmica, moltes famílies estan veient com les seves necessitats i prioritats estan canviant, fent un tomb important. Això està anant en detriment d’altres aspectes no considerats urgents i prioritaris, malgrat que sí ho siguin, com és el cas de la salut oftalmològica. Davant d’aquesta situació, les entitats signants consideren necessari mantenir la cura i seguiment de l’atenció a la salut oftalmològica, i la possibilitat que les persones i famílies, en situació de vulnerabilitat puguin ser susceptibles de rebre atenció i tractament oftalmològic.

La Fundació Barraquer, a través d‘aquesta col•laboració, oferirà, gratuïtament, seguiment i tractament ocular, abastant des de la detecció precoç d’algunes patologies o complicacions oftalmològiques i, en els casos que sigui necessari, el seu tractament i seguiment. Les seves actuacions inclouen una valoració de la qualitat visual; diagnòstic i tractament de casos de patologies oftalmològiques; realització, si fos el cas, de les proves diagnòstiques o tractaments que es considerin necessaris i altres accions de caràcter sociosanitari d’urgència social que es puguin determinar.

Podran acollir-se als tractaments les persones no empadronades, però que viuen a Catalunya i aquelles que es troben en situació de pobresa o risc d’exclusió social. En aquest sentit, es consideren col•lectius prioritaris les persones que tenen dificultats per buscar els mecanismes per accedir als serveis sanitaris per diverses circumstàncies i pateixen algun problema oftalmològic; infants i joves que pateixen alguna patologia oftalmològica i que es troben en situació d’especial vulnerabilitat i persones en situació d’exclusió social o de pobresa severa que presenten una situació de risc a nivell sociosanitari i que precisen seguiment oftalmològic.

Les federacions i entitats de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya i la Creu Roja a Catalunya, en coordinació amb els serveis socials bàsics, seran els encarregats de valorar els casos susceptibles de participar en el programa.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat