Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia

El documental ‘Vides Diverses’, al II Fòrum d’Arts Escèniques Aplicades: Comunitat i Salut

El dia 20 de novembre, el documental d’ECOM, ‘Vides Diverses’, es projectarà a l'Institut del Teatre, a les 20.30, en el marc del II Fòrum d’Arts Escèniques Aplicades: Comunitat i Salut, un espai de trobada per a artistes i professionals de diferents sectors per compartir coneixement i descobrir experiències de millora de la vida a través de l’art.

La inscripció és gratuïta i està oberta fins el dilluns, 16 de novembre.

El documental, impulsat per ECOM i realitzat per la productora New Division, visibilitza la diversitat en la societat, que és indiscutible però sovint silenciada, i defensa el dret de totes les persones a desenvolupar-se amb autonomia i decidir com volen viure.

A més, ‘Vides Diverses’ ha esdevingut una eina d’apoderament per les persones amb discapacitat física, que protagonitzen el discurs i encapçalaren la presa de decisions en el procés col·lectiu de creació. L’associació Càmeres i Acció, de fet, va dinamitzar el grup de persones d’ECOM que impulsaren el documental, tot contribuint a que el resultat transmetés allò que elles, persones amb experiència en vida independent, volien fer arribar a d’altres persones amb discapacitat, a professionals de diversos àmbits i a la societat en general.

El passi anirà seguit d’un col·loqui dinamitzat per Maria José Moya, responsable de Vida Independent d’ECOM, i Fernando Sánchez, tècnic de l’àrea, tots dos participants al documental.

Arts escèniques com a motor de canvi, transformació i cohesió

L’acte i el procés creador són instruments poderosos que afavoreixen la salut de les persones; ens permeten expresar-nos i comunicar-nos, i a més tenen valors educatius, comunitaris i socials, i contribueixen a generar benestar i augmentar la qualitat de vida. El II Fòrum d’Arts Escèniques Aplicades, que se celebrarà els dies 20 i 21 de novembre a l’Institut del Teatre, vol reflexionar, dialogar i compartir amb artistes i professionals de diferents sectors les experiències de millora del benestar a través de l’art. Durant els dos dies es donaran a conèixer i es debatran conjuntament aquestes experiències, en la mesura que treballen per respondre a criteris ètics i socials.

Aquest esdeveniment, que té el suport de la Diputació de Barcelona i la Mancomunitat de Catalunya, està concebut des del convenciment que els projectes creatius èticament rigorosos són motors de canvi personal i social en ells mateixos i la constatació que els i les artistes que s’impliquen en un procés creatiu amb la comunitat es transformen ells mateixos i les persones amb qui treballen, en un aprenentatge que esdevé mutu, així com també es transforma el públic, que no és passiu.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat