Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia

ECOM ha format part del jurat de la 3a. Menció Enric Renau i Permanyer a la recerca social, en el marc dels premis Educaweb

Marta Obdulia, gerent d’ECOM, i Antonio Guillén, President, han estat convidats enguany a formar part del jurat que havia de decidir el projecte guanyador de la Menció Enric Renau i Permanyer a la recerca social aplicada en educació, formació i treball, que s’entrega en el marc dels premis Educaweb.

Enguany s’ha celebrat la 8ª edició dels premis Educaweb d’Orientació Acadèmica i Professional, que tenen l’objectiu de visibilitzar els projectes, materials i experiències que es realitzen en l'estat espanyol i fomentar la creativitat en el disseny de propostes d'orientació. L'acte de lliurament dels guardons va ser dijous, 26 de novembre, i també s'hi va lliurar la Menció Enric Renau i Permanyer.

La Menció és un reconeixement a la figura i la tasca de Renau i Permanyer, soci fundador de DEP institut i Educaweb. Posa en valor i reconeix la tasca de persones, institucions o projectes que afavoreixen la transformació i la intersecció entre els àmbits de l’educació, la formació i el treball; està impulsada conjuntament per DEP Institut, Educaweb i el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya.

La recerca és l’eix central de la Menció, i cada any es dedica a un tema específic; enguany ha volgut posar l’èmfasi en la recerca aplicada entorn a les persones amb discapacitat i la seva inclusió en els àmbits de l’educació, la formació i el treball. ECOM ha estat cridat a part del jurat juntament amb la resta de membres permanents del Jurat de la Menció Enric Renau i Permanyer: Sílvia Amblàs, directora de DEP Institut; Mercè Kirchner, gerent del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya; Xavier Riudor, director del gabinet tècnic del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya; i Josep LLuís Segú, Director General de DEP Institut i Educaweb.

El jurat ha atorgat la 3a Menció Enric Renau i Permanyer a la recerca “Avaluació de l’impacte social del Programa d’Inserció Laboral de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat a Parcs i Jardins de Barcelona”, pel seu grau d’innovació en l’aproximació a l’àmbit d’estudi, el potencial de transferibilitat i la seva aportació metodològica.

L’estudi guardonat, promogut per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, buscava conèixer i comunicar el valor de l’impacte social del Programa, identificant-ne els beneficis per a tots els agents implicats (treballadors, entorn familiar...), així com estudiar la viabilitat d’expandir programes com aquests a altres empreses públiques. L’anàlisi s’ha portat a terme en base el càlcul de l’SROI, el retorn social de la inversió, una metodologia innovadora i contrastada internacionalment que permet mesurar l’impacte social del Programa.

Educaweb és una entitat de referència en la prestació de serveis d’orientació professional a persones, institucions i centres de formació que actua des del 1998. El seu portal web ofereix diversos continguts destinats a resoldre els dubtes que poden sorgir durant la tria d’uns nous estudis o l’enfocament cap a una professió.

Rosa Masriera, directora executiva de la Fundació Esclerosi Múltiple i membre de la junta d'ECOM, va entregar un dels premis Educaweb.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat