Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia
fotografia de la notícia

ECOM celebra demà el Dia Mundial del Turisme i reivindica el dret al turisme per a tots

ECOM ens sumem demà, 27 de setembre, juntament amb PREDIF (Plataforma Representativa de la Discapacitat Física), de qui formem part, a la celebració del Dia Mundial del Turisme, que enguany l’Organització Mundial del Turisme (OMT) dedica al Turisme per a tots i a la promoció de l’accessibilitat universal.

Per tal de posar de relleu la importància del turisme, pel seu valor social, cultural, polític i econòmic, i sobretot per sensibilitzar sobre el dret de totes les persones a poder-ne gaudir i de la necessitat de l’accessibilitat, com un benefici per a tota la societat, ECOM, en col•laboració amb Turisme de Barcelona, durem a terme una acció conjunta el dia 27 de setembre a la ciutat de Barcelona. Concretament, realitzarem una prova pilot per fer plenament accessible la ruta turística guiada “Easy Walking Tour Gòtic”, que des de l’any passat ofereix Turisme de Barcelona i que està pensada perquè en puguin gaudir les persones amb discapacitat física i/o amb mobilitat reduïda.

Aquesta prova pilot consistirà en dotar la ruta “Easy Walking Tour Gòtic” amb diferents recursos i suports que facilitin que persones amb altres tipus de discapacitat, més enllà de la física, la puguin gaudir plenament. Concretament, es comptarà amb un/a guia especialitzat en discapacitat visual, un/a altra en discapacitat intel•lectual i amb un/a intèrpret de llengua de signes i radio-guies amb bucle magnètic per fer-la accessible a persones amb discapacitat auditiva. La ruta, que ja estava pensada per a persones amb discapacitat física i/o problemes de mobilitat, transcorre per espais lliures de barreres arquitectòniques, compta amb préstec de seients transportables i s’adapta a la mobilitat i el ritme dels participants.

Per poder testar que aquests són els recursos adequats per fer de la “Easy Walking Tour Gòtic” una ruta plenament accessible, ECOM i Turisme de Barcelona han convidat a realitzar aquesta prova pilot a diferents presidents i representants de les principals federacions de la discapacitat perquè ells, com a coneixedors i experts en la matèria, la puguin validar i/o assessorar en el que calgui.

A la ruta també ens acompanyarà la tercera tinenta d’alcaldia i directora de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona. Al final de la ruta, tots els assistents compartiran un brindis que tindrà lloc a l’Hotel ILUNION Almirante, per cortesia de l’hotel.

Aquesta acció a Barcelona s’emmarca en la celebració promoguda per PREDIF (Plataforma Estatal Representativa de la Discapacidad), amb seu central a Madrid, i de qui ECOM forma part, que simultàniament durà accions similars per promocionar el turisme accessible a diferents punts d’Espanya (adjuntem el tríptic amb totes les accions).


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat