Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia

enllaços d’interès:

ECOM fem Grups de Suport Emocional i Ajuda Mútua als municipis, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona

ENGUANY ÉS LA QUARTA EDICIÓ D'AQUEST PROJECTE A CERDANYOLA DEL VALLÈS, LA SEGONA I A VILANOVA I LA GELTRÚ, I LA TERCERA A GRANOLLERS

Els Grups de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM) tenen per objectiu facilitar espais de trobada entre persones cuidadores que es troben en situació similar, perquè puguin compartir les seves necessitats i preocupacions i també les seves vivències i els seus coneixements. Es pretén reduir l'impacte negatiu de la cura que, a vegades, poden experimentar els cuidadors i cuidadores no professionals, i millorar la qualitat de vida de les persones en situació de dependència i/o discapacitat.

A Vilanova i la Geltrú, el 5 d'octubre van començar els grups, que es duen a terme a La Plataforma, Centre Multiserveis, i consten de 10 sessions de periodicitat setmanal de 2h cadascuna. En aquest cas, els participants beneficiaris són famílies (cònjuges, fills i filles) de persones amb deteriorament cognitiu.

A Cerdanyola del Vallès, els grups es van iniciar el 27 de setembre. Adreçats a famílies de fills amb discapacitat, tenen lloc en l’Àrea d’Acció Social i consten també de 10 sessions de periodicitat setmanal de 2h cadascuna.

A Granollers, el Grup es reuneix una vegada al mes, també durant 2h. Es tracta d’un grup ja consolidat, de familiars de persones que han tingut un ictus o malaltia degenerativa. Les trobades es fan al SIRIUS de Granollers, al carrer Almogàvers.

Els Grups són dinamitzats i conduïts per una persona tècnica de l’àrea d’Àmbit Local/Suport als Municipis d’ECOM; les àrees de Serveis Socials municipals hi col·laboren i són les qui convoquen les persones assistents.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat