Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia
fotografia de la notícia

L’exposició “Vides Diverses” viatja a Lleida

Gràcies a l’entitat federada ASPID Lleida, del 16 al 31 de maig l’exposició d’ECOM “Vides Diverses” pot visitar-se a Lleida, a l’edifici de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social del Campus de Cappont. Aquesta iniciativa s’emmarca dins l’agenda d’activitats del Centre de Recursos per a l’Autonomia Personal, la Prevenció de la Dependència i la Vida Independent (CRAPVI).

L’exposició vol arribar a un públic divers, des de les persones amb discapacitat que no s’han plantejat que poden portar les regnes de la seva vida fins a l’entorn proper d’aquestes persones (famílies/entitats/professionals de l’atenció directa), l’administració i la societat en general. L’objectiu és contribuir a concebre les persones més enllà de la seva discapacitat, incloure la diversitat i l’heterogeneïtat com a elements clau per al desenvolupament social i que les persones amb discapacitat es vegin, a si mateixes, amb capacitat de decisió sobre la seva pròpia vida. Així mateix, en l’àmbit de l’atenció, vol transmetre la idea que la persona sigui agent actiu i part fonamental en la cogestió dels suports que necessita, és a dir, situar-la al centre.

En aquesta ocasió, l’exposició incorpora ja una millora implantada recentment, que és que les fotografies més significatives de l’exposició compten amb descripció i transcripció en Braille, per fer-la accessible també a persones amb discapacitat visual. Aquesta millora ha estat possible gràcies a la col•laboració l’entitat federada ASENDI NB.

QUÈ ÉS EL CRAPVI?

El CRAPVI és el Centre de Recursos per a l’Autonomia Personal, la Prevenció de la Dependència i la Vida Independent, el primer projecte d’aquestes característiques que es desenvolupa arreu de Catalunya, format per entitats de la Xarxa Entitats ProVida Independent com són l’Associació AREMI (amb el Servei Sirius) i la Fundació Esclerosi Múltiple de Lledia (amb el Servei Hospital de Dia Marti i Pol), a més d’ASPID.

L’entitat té com a objectiu disposar i ordenar els recursos, els suports i les assistències de tot tipus que contribueixin eficaçment a incrementar fins al màxim grau possible l’autonomia i la vida independent de les persones en situació de discapacitat, dependència física i/o amb necessitats de suport. Com a activitats complementàries del servei, el CRAPVI ofereix assessorament sobre la vida independent i la autodeterminació, sessions formatives a professionals i la planificació d’accions per modificar la visió que la societat té de les persones amb discapacitat.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat