Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia

ECOM se suma a la reivindicació del tramvia

ECOM, com a representant del col·lectiu de persones amb discapacitat física de Catalunya i portaveu de les seves reivindicacions i propostes als diferents consells de mobilitat, se suma a la mobilització organitzada per entitats socials i veïnals aquest dissabte 20 de gener al matí a favor del desbloqueig polític de la unió dels tramvies de Barcelona per la Diagonal.

Des d'ECOM valorem que aquesta mesura permetria millorar notablement la mobilitat, connectivitat i accessibilitat entre diversos municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona i dins de la pròpia ciutat de manera més efectiva i sostenible. És per això que ens hem adherit al manifest que podeu llegir a l'enllaç que us indiquem a la dreta d'aquesta pàgina.

Creiem que és important visibilitzar també que els motius del nostre suport com a Federació, a més a més dels que se citen al propi manifest, són els següents:

- Defensar iniciatives de mobilitat sostenible és defensar iniciatives de millora de la qualitat de l'aire i de la salut pública per a tothom: la contaminació atmosfèrica, de l'aire que respirem totes les persones, està tenint una incidència negativa important també entre les bases socials de les nostres entitats federades a la ciutat (en especial, entre les persones que conviuen amb afectacions respiratòries).

- La unió dels tramvies millora la connexió entre 9 municipis de manera accessible per a tothom i amb altres sistemes de transport públic (metro TMB, FGC -línies del Vallès- i bus), cosa que permet avançar també en la reducció de les desigualtats territorials en aquest sentit.

- No només enllaça els principals campus universitaris i zones de recerca de la ciutat i promou el comerç, sinó que també millora la connexió amb diferents centres hospitalaris: Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí, Hospital de Barcelona, Hospital del Mar, Quiron, Dexeus, etc.

- Com es diu al manifest: el tramvia és el mitjà de transport més accessible (sense rampes ni ascensors), més confortable i més ben valorat pels usuaris i usuàries.

Per tot això, des d'ECOM us convidem a tothom a assistir a la mobilització -especialment a les entitats i ciutadania de L’Hospitalet, Esplugues, Sant Just, Sant Feliu, Badalona, Sant Joan Despí i Sant Adrià-, a fer-ne difusió i a adherir-vos al manifest (enllaç a la dreta de la pàgina).

L'acte consistirà en una doble marxa que s'iniciarà simultàniament el proper dissabte 20 de gener, a les 11 hores, des de dos punts de sortida: la parada del Trambesós de Glòries i la del Trambaix de Francesc Macià. Des d'aquestes parades sortiran dues columnes fins al punt de trobada de la plaça Verdaguer, al Passeig Sant Joan. Allà es llegirà un manifest i les diferents entitats podran participar fent activitats. Us hi esperem!


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat