Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia
fotografia de la notícia

enllaços d’interès:

ECOM inicia la seva participació al projecte de reforma de Les Rambles de Barcelona

CONVIDATS A PARTICIPAR AL GRUP DE TREBALL TEMÀTIC DE ‘MOVIMENT’, HEM ASSISTIT A LA PRIMERA REUNIÓ AMB ALTRES ENTITATS I L’EQUIP GUANYADOR DEL CONCURS; UNA SESSIÓ INTRODUCTÒRIA EN LA QUAL S’HAN EXPLICAT ELS FONAMENTS DE LA PROPOSTA, ELS OBJECTIUS, LES ESTRATÈGIES, LA METODOLOGIA I LA TEMPORALITAT PREVISTA.

L’equip de l’arquitecta Itziar González, KM Zero, va guanyar el concurs convocat per l’Ajuntament de Barcelona amb un projecte que planteja la participació dels diversos actors per recollir les diferents necessitats. Es vol que sigui un procés participatiu i cooperatiu entre personal tècnic, ciutadania i administració perquè la proposta d'urbanització i redisseny doni com a resultat unes Rambles “diverses, flexibles, sostenibles, inclusives, accessibles, coherents, segures, intel·ligents, contextualitzades i confortables”.

La línia metodològica, a grans trets, ha de servir per a generar comunitat al voltant de Les Rambles i el projecte.

El diàleg s’ha iniciat ja, i ECOM hem encetat, amb aquesta primera reunió del dia 11 de gener, la nostra participació al grup de treball de ‘Moviment’ en la categoria de ‘Ciutadania experta’, perquè hi aportem la nostra experiència, visió i valors, i perquè traslladem de primera mà les necessitats de les persones amb discapacitat física.

L’ estructura participativa consistirà en un Grup Motor (agents socials i equip tècnic); una Comissió de Seguiment (el Grup Motor amb la incorporació de l’administració); i Grups Cooperatius Ciutadans (grups de treball temàtics amb administració, tècnics i ciutadania/entitats).

En el procés s’han diferenciat diferents terminis -el curt, els primers sis mesos-, el mig –la dinamització de les comissions temàtiques i l’auditoria dels continguts- i el llarg –quan es desenvoluparan i implementaran prototips d’acció tot continuant les accions comunitàries, el disseny i ús transitori d’espais i les gestions col·laboratives a Les Rambles-.

Durant els primers mesos de participació i cooperació existeix un espai obert a peu de carrer, a les Sales 2 i 3 del Palau de la Virreina, on es pot trobar l’equip redactor i consultar tota la informació del procés.

El format de Treball seran sessions periòdiques de treball intern dels grups cooperatius; seminaris mensuals on els quatre grups treballaran conjuntament –ja se n’ha celebrat un, al gener-; tres tallers oberts a la ciutadania, el primer dels quals, el dissabte 27 de gener.

Des d’ECOM animem tothom a participar en aquests tallers oberts, perquè entre tots i totes aportem la més gran amplitud de visions i diversitat possible a aquest projecte de la ciutat.

A més, des d’ECOM, malgrat els temps que marca l’equip de l’Ajuntament són curts, iniciem un treball de base amb les nostres entitats federades de la ciutat i aquelles amb les quals treballem en xarxa, per recollir aportacions i traslladar-les al grup de Treball de ‘Moviment’, al qual estem inscrits.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat