Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia

Finalitzem la col·laboració amb el CE L’Alzina, en el marc del projecte “L’Alzina Solidària”

Amb la celebració de la diada de Sant Jordi, avui es posa punt i final al projecte “L’Alzina Solidària” (que el centre impulsa des de fa sis anys), a què enguany ens ha convidat a participar el Centre Educatiu L’Alzina, un centre d’alta protecció per a nois menors que han comès delictes greus, i que viuen en règim tancat.

Amb el nom d’“Outsiders”, aquest projecte enguany ha anat orientat a ajudar els menors interns al centre a entendre les qüestions relacionades amb la discapacitat. Conèixer els drets d’aquestes persones, experimentar i reflexionar sobre les barreres físiques, socials i de comunicació que han de superar i la necessitat d’eliminar-les i fomentar valors cooperatius i de col·laboració. Per això van contactar amb la nostra entitat, una de les representatives de la discapacitat, en aquest cas la física.

El projecte ha tingut una durada de 5 setmanes aproximadament i ha contemplat diferents aspectes de sensibilització i apropament a les diferents discapacitats mitjançant tallers d’experimentació, xerrades… Concretament, ECOM hem fet dos passis del nostre documental “Vides Diverses” a les instal·lacions del centre, en què han participat vivencialment alguns dels nostres professionals i/o usuaris amb discapacitat física, que han pogut conversar i intercanviar opinions amb els joves. Una experiència que ha resultat molt enriquidora per ambdues parts.

I també hem realitzat tallers d’experimentació diversos, en què els joves s’han pogut posar en el lloc d’una persona amb discapacitat i experimentar les dificultats a que aquestes han de fer front en el seu dia a dia. També han col·laborat en aquest acció altres organitzacions representatives d’altres tipus de discapacitat (auditiva, visual...).

El nostre apropament al centre ha servit també per posar de manifest les barreres arquitectòniques del centre, que dificulten l’accés de les persones amb discapacitat i/o problemes de mobilitat. Això ens ha permès assessorar-los per cercar solucions a les dificultats existents, algunes de les quals ja s’han començat a abordar durant aquests dies per facilitar-nos l’accés durant aquestes setmanes de col·laboració. Amb la participació activa dels joves en el taller s’han començat a elaborar rampes per fer possible l’accés a espais concrets del centre. Està comprovat que per vèncer barreres l’actitud és el primer. Els joves de CE L’Alzina ens han demostrat que si es vol es pot!

Gràcies CE L’Alzina per l’experiència que ens heu permès viure. Tots hem après.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat