Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia

ECOM reivindica el dret a l’accessibilitat a la Setmana Europea de la Mobilitat

PER SEGON ANY LA FEDERACIÓ ECOM S'HA ADHERIT A AQUESTA CELEBRACIÓ AMB L'OBJECTIU DE VISIBILITZAR LA DIVERSITAT DE LA CIUTADANIA I REIVINDICAR UN TRANSPORT PÚBLIC ACCESSIBLE PER A TOTHOM.

AQUEST DIMECRES OFERIREM UN TALLER A BARCELONA AMB L’OBJECTIU DE REFLEXIONAR CONJUNTAMENT SOBRE QUÈ VOL DIR PENSAR LA MOBILITAT DES DE LA DIVERSITAT.

Ahir es va donar el tret de sortida a la Setmana Europea de la Mobilitat 2018, una celebració que, sota el lema “Combina i mou-te!”, promou la utilització de diferents modes de transport segons el tipus de desplaçament així com una vida saludable, sostenible i segura. La Federació ECOM, amb l’objectiu de promoure la visibilització de la diversitat de la ciutadania i la reivindicació d’un transport públic accessible per a tothom, s’ha adherit un any més a aquesta celebració. Aquest dimecres a les 17.30 h., oferirem a l’Espai Calàbria 66, un taller per reflexionar sobre què vol dir pensar la mobilitat des de la diversitat.

Per a ECOM la reivindicació del dret a l’accessibilitat en el transport públic està directament vinculada al concepte de mobilitat sostenible i segura per a tothom: una mobilitat i un transport dissenyats per a tothom són més segurs i usables per tota la ciutadania; i la manca d'accessibilitat del transport públic obliga a fer ús del vehicle privat, amb les conseqüències discriminatòries que això comporta a nivell econòmic, personal i mediambiental.

Del 16 al 22 de setembre, en el marc de la Setmana de la Mobilitat, s’organitzaran a Catalunya més de 700 activitats, amb el suport de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l’àrea de Barcelona, les Autoritats Territorials de la Mobilitat de Girona, Camp de Tarragona i Lleida, i els Serveis Territorials de Transports de les Terres de l’Ebre. Caminades, pedalades, i dinàmiques sobre qualitat ambiental, per apropar formes de transport més sostenible, segur i saludable enfront del vehicle privat, com el Dia sense cotxes.

TALLER ‘MOBILITAT, TRANSPORT PÚBLIC I DIVERSITAT HUMANA: DE QUÈ PARLEM QUAN PARLEM D’ACCESSIBILITAT?’

Sota aquest títol, aquest dimecres 19 de setembre, organitzarem un taller (a les 17.30 hores a l’Espai Calàbria), amb l’objectiu de pensar col·lectivament què vol dir pensar la mobilitat des de la diversitat. La finalitat és conjuntament esborrar mites i estereotips, donar a conèixer la normativa bàsica d’accessibilitat aplicable, quines estratègies podem fer servir per avançar i pensar quins reptes hi ha actualment en aquest àmbit.

També parlarem de com influeix la perspectiva de gènere en la mobilitat i la seva interseccionalitat amb la discapacitat, quines eines tenim a l'abast per a la defensa del dret a la mobilitat, i quina xarxa d'entitats i moviments socials hi ha treballant actualment per millorar el transport públic i la mobilitat sostenible a Catalunya.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat