Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia

ECOM promou un cicle d’informació i debat sobre el dret a l’habitatge i el dret a viure en la comunitat

COMPOST PER 6 SESSIONS, QUE S’ALLARGARAN FINS EL NOVEMBRE I TINDRAN LLOC A LA CIUTAT DE BARCELONA, EL CICLE S’ADREÇA A PERSONES AMB DISCAPACITAT FÍSICA

Amb l’objectiu de promoure la vida independent de les persones amb discapacitat (d’acord amb el que estableix l’article 19 de la Convenció de l’ONU), ECOM ha engegat un cicle d’informació i debat sobre el dret a l’habitatge i a el dret a viure en la comunitat, adreçat específicament a persones amb discapacitat física, que es va iniciar el passat 23 de maig i finalitzarà el 7 de novembre, amb un total de sis sessions.

Aquestes trobades tenen una doble finalitat: per una banda, donar eines i apropar els recursos existents a les persones amb discapacitat física, en relació a l’accés a l’habitatge i a la vida en comunitat, per empoderar-les i fer-les part activa en la construcció del seu propi projecte de vida independent. I, per altra banda, promoure la implicació de la discapacitat en la defensa col•lectiva del dret a l'habitatge assequible i accessible.

El cicle consta de 6 sessions que es desenvolupen sempre en dijous de 16h a 19h a l'espai veïnal Calàbria 66 (Barcelona): la primera va ser el passat 23 de maig, on es van tractar les diferents fórmules d’accés a l’habitatge i ajudes existents. La següent és aquest dijous 6 de juny, on es parlarà de 'cohousing' i cooperativisme en cessió d'ús. I les properes seran el 20 de juny per parlar sobre els serveis i ajudes per a l'adaptació de l'edifici i l'interior de l’habitatge; el 4 de juliol on es tractarà l'assistència personal com a eina per garantir el dret a viure a la comunitat; el 3 d'octubre, en què es posaran en comú estratègies i aliances en la defensa del dret a l'habitatge; i, per últim, el 7 de novembre, que es durà a terme una sessió de tancament del cicle on es compartiran valoracions i la proposta d’un pla d'acció per a la promoció i la defensa del dret a l'habitatge accessible i assequible construït de manera participativa a ECOM.

Aquest cicle està específicament dirigit a persones amb discapacitat física de Catalunya, compta amb el suport de l'espai veïnal Calàbria 66 i el finançament de Fundación ONCE i l'Ajuntament de Barcelona. És un projecte pensat per ser adaptable i reproduïble a altres indrets del territori, i sorgeix de les demandes recollides als grups de treball sobre habitatge accessible i assequible que ECOM va desenvolupar l'any passat a diferents punts de la geografia catalana (Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona).

La inscripció al cicle és gratuïta i obligatòria (donat que l'aforament és limitat). Sota la imatge d’aquesta notícia trobeu l’enllaç al formulari d’inscripció.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat