Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia
fotografia de la notícia

enllaços d’interès:

La Federació ECOM celebra la seva XXIX Assemblea General Ordinària

EN EL MARC DE L’ASSEMBLEA, CONVOCA LES SEVES ENTITATS PER REFLEXIONAR SOBRE LES NECESSITATS DELS INFANTS AMB DISCAPACITAT FÍSICA I ELS REPTES A ASSOLIR

Sota el lema “Debatem, consensuem, actuem”, la Federació ECOM va convocar el passat divendres, 14 de juny, les seves 126 entitats federades a la XXIX Assemblea General Ordinària, que va tenir lloc a l’Espai Jove La Fontana, de Barcelona. L’Assemblea es va desenvolupar amb la participació de 33 entitats que van assistir-hi presencialment, i 42 que ho van fer a través de delegació de vot, al president d’ECOM o en algun membre d’alguna altra entitat federada. La participació total va ser de 75 entitats.

Com a acció inicial, emmarcada en l’assemblea, la Federació ECOM va organitzar un espai de reflexió, en què van participar una quarantena de membres de les diferents entitats federades, per debatre sobre els infants amb discapacitat física, les seves necessitats i els reptes pendents a assolir. La infància és una etapa clau per a totes les persones, ja que és el moment en què té lloc el desenvolupament emocional i intel•lectual de l’individu. Un bon desenvolupament en aquesta etapa pot condicionar l’èxit o el fracàs del projecte vital. Els infants en general són un grup social especialment vulnerable, i si a més sumem el factor de tenir una discapacitat física encara s’incrementa més aquesta vulnerabilitat. Per això, ECOM, que fins el moment no havia posat el focus sobre aquest sector de la població, de manera específica, però conscient que l’acompanyament en aquesta etapa, tant per a l’infant com per al seu entorn familiar, pot ser fonamental per al desenvolupament i el futur de la persona adulta, ha decidit aprofitar el marc de l’assemblea per convidar les seves entitats (algunes de les quals tenen l’atenció a la infància com el centre de la seva activitat) a posar en comú el coneixement que tenen sobre les necessitats dels infants per poder establir un full de ruta consensuat per abordar la defensa dels drets dels infants i vetllar pel seu benestar.

En aquesta reflexió, la Convenció dels drets de les persones amb discapacitat de l’ONU va ser el marc de referència, així com les necessitats de promoure l’empoderament i la participació dels infants en la defensa dels seus propis drets.

L’espai de reflexió va ser dinamitzat per Espai Coneix, especialitzats en la facilitació de processos de transformació social, qui elaborarà un informe per a ECOM, després d’haver completat el procés amb una enquesta on line dirigida a totes les entitats federades a ECOM, per tal que aquelles que no van poder-hi ser presents també puguin fer les seves aportacions, si ho volen.

Després de l’espai de reflexió, hi va haver una estona de descans, en què els assistents van poder gaudir un petit refrigeri a càrrec de la Fundació Futur, una entitat sense ànim de lucre que es dedica a la formació i inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat mitjançant la restauració col•lectiva i l’alimentació saludable.

Tot seguit, es va desenvolupar l’ordre del dia de l’assemblea, amb la lectura i aprovació de l’acta de la sessió anterior; la presentació de les sol•licituds d’admissió de nous membres rebudes per la Federació ECOM i de les baixes d’entitats durant el darrer any; i la presentació de la Memòria ECOM 2018 i del Pla de Treball 2019, amb un repàs específic de les accions més destacades, així com el balanç econòmic de l'organització.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat