Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia
fotografia de la notícia

enllaços d’interès:

ECOM organitza un Àgora de Drets per contribuir a la construcció del Pla de Drets Humans de Catalunya

Avui, com entitat de referència de la discapacitat física a Catalunya, hem fet una Àgora de Drets per tal de contribuir i participar en la construcció del Pla de Drets Humans de Catalunya, iniciativa que està liderant des de fa dos anys l’Estructura de Drets Humans de Catalunya. En l’apertura de la sessió ens ha acompanyat Jaume Saura, adjunt al Síndic de Greuges de Catalunya.

L’objectiu de l’Estructura de Drets Humans de Catalunya (creada el 2017 pel Síndic de Greuges de Catalunya i l’Institut de Drets Humans de Catalunya) és protegir i promoure el compliment dels drets humans a Catalunya. Entre les principals iniciatives que estan impulsant està la creació d’un Pla de Drets Humans de Catalunya, que pretén ser un document de compromís elaborat amb la participació activa de la ciutadania on es recollirà un ventall de mesures i accions que haurien de dur a terme el Govern i els poders públics per a millorar la promoció i la protecció dels Drets Humans i que preveu un mecanisme de control de l’efectiva aplicació del mateix.

Des de fa dos anys, l’Estructura de Drets Humans de Catalunya està promovent l’organització d’Àgores de Drets a tot el territori per afavorir que la ciutadania i els moviments socials puguin participar en la construcció d’aquest Pla de Drets Humans de Catalunya.

El Pla recull un total de vint-i-set drets, que estan agrupats en cinc categories a partir dels eixos de referència de la democràcia. Un dels drets són els Drets de les Persones amb Discapacitat, que estan emmarcats en la categoria Democràcia paritària i interseccional.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat