Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia

enllaços d’interès:

Els vehicles de persones amb mobilitat reduïda podran a partir d’avui registrar-se per tenir l’exempció de la restricció de la circulació dins les Zones de Baixes Emissions

FENT AQUEST REGISTRE –QUE ES PODRÀ FER ON LINE O PRESENCIALMENT– ELS VEHICLES DE PERSONES AMB MOBILITAT REDUÏDA PODRAN CIRCULAR SENSE ETIQUETA AMBIENTAL DE LA DGT DINS LES ZONES DE BAIXES EMISSIONS, TANT SI LA PERSONA AMB MOBILITAT REDUÏDA ÉS EL CONDUCTOR COM SI ÉS L’OCUPANT DEL VEHICLE

A partir d’avui dilluns, 16 de desembre, les persones amb mobilitat reduïda podran tramitar a la Direcció General de Trànsit (DGT) el registre per poder circular dins la Zona de Baixes Emissions sense l’etiqueta ambiental. Amb aquest registre els vehicles de persones amb mobilitat reduïda queden exempts de la restricció de circulació per les ZBE tant si la persona amb discapacitat n’és la conductora com si és l’ocupant del vehicle.

El proper 1 de gener s’aplicarà de manera permanent la Zona de Baixes Emissions Rondes Barcelona (ZBE) per reduir la contaminació i preservar la salut de la ciutadania mitjançant la creació d’una àrea de protecció de l’atmosfera. Aquesta mesura, suposarà la prohibició de circular de dilluns a divendres, de 7 h a 20 h.

Des d’ECOM, hem aconseguit portar aquesta demanda i que finalment els vehicles de persones amb mobilitat reduïda i el transport col·lectiu de persones amb mobilitat reduïda quedin exempts de les restriccions, i plantejant mesures que permetin avançar cap a una mobilitat més sostenible i que tinguin en compte al nostre col·lectiu. Tanmateix, considerem que encara hi ha qüestions que s’han de millorar, com el fet que el registre es pugui portar a terme a les diferents oficines d’atenció a la ciutadania.

Les persones que vulguin registrar el seu vehicle hauran de tenir una discapacitat igual o superior al 33% i si el titular de la targeta acreditativa de la discapacitat és menor d’edat o una persona tutelada, el titular del vehicle pel qual se sol·licita l’autorització (pare, mare o tutor) haurà de presentar la documentació acreditativa. A més només s’admetrà una petició per sol·licitant, encara que sigui titular de més d’un vehicle.

Pel que fa al transport col·lectiu de persones amb mobilitat reduïda també hauran d’estar registrats a la DGT, en aquest cas amb la classificació per criteris d’utilització corresponents als transports PRM.

El registre d’autoritzacions de les ZBE és podrà fer on line (a través del web http://www.zbe.barcelona) i presencialment a les següents oficines:

- Oficina d’atenció al ciutadà de l’AMB Zona Franca (Carrer 62, número 16-18)

- Oficina d’atenció al ciutadà de Sant Feliu de Llobregat (Plaça de la Vila 1)

- Oficina d’atenció al ciutadà de Sant Joan Despí (Camí del Mig 9)

També per correu postal, emplenant la sol·licitud del web, imprimint-ne una còpia, signant-la i enviant-la a: Registre d’autoritzacions ZBE Àrea Metropolitana de Barcelona C.62, número 16-18 Zona Franca

Per a més informació podeu entrar al web de l’Autoritat Metropolitana de Barcelona: http://bit.ly/2YJIQux


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat