WEBINAR | Implicacions de la Convenció de NNUU pels drets de les persones amb discapacitat en el nostre ordenament jurídic

El president d'ECOM, Antonio Guillén, en representació de la presidència de COCARMI, càrrec que també ostenta, participa el webinar "Implicacions de la Convenció de NNUU pels drets de les persones amb discapacitat en el nostre ordenament jurídic", organitzat pel Consell de l'Advocacia Catalana divendres vinent 19 de març a les 12 h.

El webinar, que forma part del projecte "Fent accessible la justícia" amb l'objectiu de contribuir a la consecució d'una justícia accessible per a les persones amb discapacitat, abordarà en aquesta primera sessió les implicacions de la Convenció de Nacions Unides pels drets de les persones amb discapacitat en el nostre ordenament jurídic, quines transformacions de l'ordenament suposa l’aplicació de la mateixa tenint en compte la reforma en curs de la capacitat jurídica i els suports per exercir-la. Així com, també es tractarà com l’Oficina d’Atenció a la Víctima del Delicte atén a les persones amb discapacitat, per finalment analitzar la necessitat i les funcions de la figura de la persona facilitadora.

La presentació del webinar anirà a càrrec de l’Excma. Sra. Eva Ribó, consellera del CICAC i degana del Col·legi d’Advocats de Sant Feliu de Llobregat i el Sr. Antonio Guillén, president del COCARMI i d'ECOM.

La moderació anirà a càrrec de l’Excm. Sr. Carles Mc-Cragh, president de la Comissió de DDHH del CICAC i degà del Col·legi de l’Advocacia de Girona.

I participaran com a ponents:

Sr. Carles Campuzano, director de DINCAT. “La Convenció de NNUU sobre els drets de les persones amb discapacitat”

Sr. Josep Maria Solé, advocat i secretari de SUPPORT-Fundació Tutelar Girona. “Les Implicacions de la Convenció en el nostre ordenament jurídic en l’àmbit civil”.

Sra. Silvia Isis Gard, psicòloga de l’Oficina d’Atenció a la Víctima del Delicte de Barcelona. “L’atenció a la víctima amb discapacitat”.

Sra. Inés de Araoz Sánchez-Dopico, coordinadora de l’Àrea Jurídica de “Plena Inclusión”. “La figura de la persona facilitadora”.

Organitza

Consell de l'Advocacia Catalana