Acció Social i Ciutadania promou la creació de 696 noves places públiques de serveis socials per a persones amb discapacitat física fins el 2012

El departament d’Acció Social i Ciutadania va anunciar ahir que promourà fins el 2012 la creació de 10.761 noves places públiques per atendre la gent gran, les persones amb discapacitats, les persones amb malaltia mental, les persones amb problemes drogodependència i les afectades pel VIH-Sida. Així consta a la Programació Territorial que es va presentar ahir i que comporta un increment global del 21% de les places públiques adreçades a aquests col·lectius.

Per atendre el col·lectiu de persones amb discapacitat física, Acció Social i Ciutadania crearà 696 noves places públiques, amb les quals l’oferta pública adreçada a aquest sector de la població arribarà el 2012 a les 2.865 places.

Per tipologia de servei, les noves places es repartiran de la següent manera: Centre d’Atenció Especialitzada (272 noves places), Centre Ocupacional (272 noves places), Residències (104 noves places), Llars residències (48 noves places).

Per serveis territorials, a Barcelona es promouran 212 noves places públiques pels diferents serveis. La resta corresponen a Lleida (160 places), Girona (150 places), les Terres de l’Ebre (94 places) i Tarragona (80 places).

Font: Departament d'Acció Social i Ciutadania