Aportacions econòmiques garanteixen el transport adaptat als centres ocupacionals del Maresme

El Consell Comarcal del Maresme, la Fundació Adecco i l'empresa de Premià de Mar MTG han signat un conveni de col·laboració per facilitar l'accés al lloc de treball a persones de la comarca amb algun tipus de discapacitat. L'acord, que es va signar a la seu del Consell Comarcal, estableix l'aportació econòmica de 8.000 euros per part de MTG i de la Fundació Adecco, aportació que l'àrea de Serveis a les Persones del Consell destinarà a l'ampliació de rutes amb transport adaptat. Gràcies a aquest conveni el Consell Comarcal del Maresme podrà oferir servei de transport a persones que es desplacen als centres ocupacionals de la comarca.

Actualment, el Consell Comarcal del Maresme compta amb uns 800 usuaris de transport adaptat. Mitjançant una infraestructura de vehicles adaptats, es facilita el transport 'porta a porta' a les persones amb discapacitat que s'han de desplaçar diàriament a centres ocupacionals i de formació. El servei es presta amb una flota de vehicles adaptats de transport col·lectiu i amb taxis que comparteixen diferents usuaris. Per a la cobertura del servei, els beneficiaris paguen un preu públic d'un euro per viatge.

El servei cobreix les necessitats de desplaçament individual de cada persona atès que els itineraris s'estableixen de forma personalitzada i els vehicles recullen els usuaris primer al seu domicili i, quan acaben, als centres. L'accés al servei el poden tramitar les famílies de les persones amb discapacitat, els ajuntaments i els centres especialitzats. Un cop acceptada la sol·licitud, s´estudien les necessitats de transport de l´usuari potencial per tal d'incloure´l en les rutes establertes o, si s´escau, per crear nous itineraris.

Font: El Punt Digital