Artistes discapacitats exposen les seves obres a la II Bienal d’Art Contemporani

LaFundació ONCE va presentar ahir a Madrid la II Bienal d’Art Contemporani que té com a objectiu principal donar a conèixer l’obra d’artistes que tenen algun tipus de discapacitat i així potenciar el seu accés al mercat de l’art. L’exposició s’exhibirà fins el proper dia 8 de novembre al ‘Complejo El Águila’ de la Comunitat de Madrid. A més, també es realitzen activitats artístiques paral·leles que inclouen cicles de cinema, teatre, dansa, música, tallers i conferències.

La inauguració de la mostra va ser presidida per la infanta Cristina. També van assistir el director d’Accessibilitat Universal de la Fundació ONCE, Jesús Hernández, la viceconsellera de Cultura i Turisme de la Comunitat de Madrid, Concepción Guerra, i la responsable del Departament de Cultura i Oci de l’ONCE, Mercé Luz Arquea.

Dels 31 artistes que exposen les seves obres en aquesta II Bienal, més de la meitat tenen algun tipus de discapacitat, i la resta són autors reconeguts de diferents nacionalitats, com Ouka Leele, Gerardo Nigenda, Chuck Close o Jan Fabre, entre d’altres, que han volgut formar part de la mostra donant suport a aquest altre grup d’artistes.

Font: El Mundo