ECOM coorganitza la quarta edició de les jornades ‘Trencant Motllos’ sobre inclusió laboral

Les entitats que formem part de la Xarxa Fil (Federació ACAPPS, ACTAS, AMMFEINA, ECOM i FSC Inserta) organitzaran el proper 14 d’abril, a l’auditori de l’ONCE Catalunya, la quarta edició de les Jornades Trencant Motllos sota el títol Innovació i perspectives de futur: nous escenaris en la inclusió sociolaboral de persones amb discapacitat i salut mental. El període d'inscripció per a aquesta jornada encara és obert.

Aquestes jornades són obertes al públic i d'accés gratuït però és indispensable inscriure's-hi prèviament. Clickeu l’enllaç al formulari d’inscripció.

PROGRAMA

09:00h. Inscripció i recollida de documentació.

09:30h. Inauguració a càrrec d’Esther Sánchez, Secretaria d'Ocupació i Relacions Laborals del Departament d’Empresa i Ocupació; del Sr. Enric Botí, president del Consell Territorial de la ONCE Catalunya i del Sr. Raimon Jané, president de la Federació ACAPPS.
Presenta i modera les sessions del matí Toni Font, periodista.

10:00h. Ponència: The European Perspective on better inclusion, a càrrec del Sr. Nigels Hopkins, membre del Consell de Workability Europe.

11:00h. PAUSA CAFÈ

11:30h. Ponència. Incentivació de la contractació laboral de les persones amb discapacitat: regulació vigent, reforma laboral i nous marcs normatius i estratègies, a càrrec del Sr. Jorge Pérez, professor associat de Dret del Treball i de la Seguretat Social a la Universitat Autònoma de Barcelona.

12.30 h. Ponència: Reformes recents i reformes imminents en matèria de treball de les persones amb discapacitat: agències de col•locació, jubilació i relació laboral especial , a càrrec del Sr. Ricardo Esteban, Professor titular de Dret del Treball i de la Seguretat Social a la Universitat Autònoma de Barcelona.

13.30 h. PAUSA PER DINAR

15:00h. Col•loqui. Escenaris futurs: la perspectiva de les persones afectades. Intervenen: Edgar Vinyals, integrador social i president de l’Associació d’Oci Inclusiu SARÄU, Javier Marín, estudiant d’enginyeria tècnica de telecomunicacions i Lali Fanero, mare d’una noia amb discapacitat intel·lectual. Modera: Glòria Canals, presidenta d’ACTAS.

16:00h. Taula de debat: Les agències privades de col•locació: reptes, amenaces i oportunitats, a càrrec de Francisco Ramos, assessor tècnic de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona; Jesús Quiroga, director de la Xarxa Ocupacional del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC); Francesc Pérez, president del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), i Natàlia March, responsable de projectes de l’agència Creade-Lee Hecht Harrison. Modera: Federació ECOM.

17:00h. Cloenda a càrrec de Xavier López, Director General d’Economia Social i Cooperativa del Departament d’Empresa i Ocupació, i d’Anna Cohí, presidenta d’AMMFEINA. Presenta: Francina Ballester, periodista.