ECOM organitzem la ‘Jornada sobre Asistencia Personal y Vida Independiente’ per parlar sobre un servei que defensa el dret a la vida independent de les persones amb discapacitat

La jornada impulsada per ECOM tindrà lloc el 29 de novembre, d’11 a 13:30 hores, amb l’objectiu de conèixer quins són els reptes de futur que haurà d’afrontar el Servei d’Assistència Personal i la filosofia de Vida Independent.

La jornada serà en format en línia i es podrà seguir mitjançant un enllaç d’inscripció a l’acte, disponible en aquesta direcció.

La Federació ECOM organitza, en el marc dels actes de celebració del seu 50è aniversari, una jornada que aprofundirà en l’Assistència Personal i la Vida Independent i en els diferents models que s’han desplegat arreu del territori català i de la resta de l’estat. En especial, es posarà el focus en aquells models que segueixen els principis marcats per la Convenció de l’ONU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i que s’alineen amb el dret a la Vida Independent.

Amb aquest acte, que també se celebra amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el dia 3 de desembre, des d'ECOM es vol reivindicar a la Generalitat de Catalunya la necessitat d'impulsar definitivament i amb fermesa el Decret d'Assistència Personal, una norma que s'espera que s'aprovi pròximament i que incorpori el Servei d'Assistència Personal a la cartera de serveis socials.

La jornada comptarà amb ponents de renom com Facundo Chávez Penillas, assessor en discapacitat i drets humans de l'Oficina de l'Alta Comissionada de les Nacions Unides per als Drets Humans, Margarida Saiz Lloret, cap del Departament de Serveis de Vida Independent de l’IMPD, Antonio Centeno Ortiz, membre del Fòrum de Vida Independent (FVID) i cofundador de l'Oficina de Vida Independent (OVI) de Barcelona, i Javier Arroyo Méndez, coordinador de l'Oficina de Vida Independent de Madrid i participant del Fòrum de Vida Independent i Diversitat. També es comptarà amb la presència de: Anna Figueras i Ibáñez, secretària d'Afers Socials i Famílies, Joan Ramon Riera Alemany, regidor de l'Ajuntament de Barcelona i president de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, i Lluïsa Moret Sabidó, de la Diputació de Barcelona.

L'Assistència Personal, un recurs essencial per a les persones amb discapacitat

L'assistència personal és un recurs per a les persones que necessiten un suport per dur a terme les activitats que desitgen. Aquest suport permet a les persones gaudir del màxim nivell d'autonomia en el desenvolupament del seu projecte de vida i facilitar l'exercici de l'autodeterminació.

Des d’ECOM, com a entitat que cogestiona un Servei d’Assistència Personal des de fa més de 13 anys, juntament amb la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, defensem un model d’atenció, que estigui totalment centrat en la persona i que impliqui a la comunitat, tal com estableix la Convenció de la ONU.