El pares de famílies on hi hagi un membre amb discapacitat poden gaudir des d’aquest mes de gener de 20 dies de permís de paternitat

Els pares de famílies on hi hagi un membre amb discapacitat així com els pares de famílies nombroses i monoparentals poden des del passat 2 de gener gaudir d’un permís de paternitat de 20 dies, el que suposa cinc dies més que la resta de pares.

La mesura, que té com a objectiu implicar als pares en l’educació dels fills, va ser aprovada a principis de novembre en el Congrés dels Diputats després d’un acord entre el PSOE i CIU, que posteriorment van recolzar també la resta de grups parlamentaris.

Aquests dos partits van pactar que es pugui gaudir d’aquests 20 dies ‘quan el nou naixement o adopció es produeixi en una família nombrosa, quan la família adquireixi aquesta condició amb el nou naixement, o quan a la família hi hagi una persona amb discapacitat’.

Més tard, el PSOE va acceptar l’esmena del grup format per ERC, IU i ICV en què es demanava que les famílies monoparentals amb dos o més fills també poguessin disposar d’aquest temps de permís així com que el permís s’ampliés a 22 dies per cada fill/a a partir del segon en els casos que el fill nasqués amb alguna discapacitat o bé en casos de part múltiple. Aquestes dues iniciatives van ser incloses als Pressupostos Generals de l’Estat per al 2009, de manera que aquests nous permisos de paternitat van entrar en vigor el passat 1 de gener, perquè els pares en poguessin gaudir des del dia 2 de gener.

Després de l’entrada en vigor de la Llei d’Igualtat, el març de 2007, els pares poden gaudir d’un permís de 15 dies, encara que el PSOE s’ha compromès en el seu programa electoral a elevar-lo durant la present legislatura fins a les quatre setmanes.

Font: Europa Press