ELECCIONS 9J. LLANCEM UNA ENQUESTA PER DETECTAR POSSIBLES INCIDÈNCIES I VULNERACIONS DE DRETS EN LES ELECCIONS DEL 9J. SI HAS PATIT ALGUNA VULNERACIÓ, DIGUE’NS-HO!

L’enquesta vol detectar especialment incidències a l’hora d’exercir el dret a vot i el dret a la participació en les meses electorals o com a interventores o apoderades.
 
Igual com hem fet amb motiu d’altres comicis electorals, ECOM hem llançat una petita enquesta per recollir possibles incidències i/o vulneracions de drets que hagin pogut patir les persones amb discapacitat física i/o orgànica en les eleccions al Parlament Europeu del diumenge 9 de juny a l’hora d’exercir el seu dret a vot i el seu dret a participar com a membres de les meses electorals o com a interventores o apoderades.
 
L’objectiu d’aquesta enquesta és poder detectar les incidències que es puguin haver donat per poder traslladar la informació als organismes competents, per tal que puguin identificar-les i resoldre per a futurs processos electorals.
 
Els resultats obtinguts del recull d’incidències els inclourem també en l’edició Radar ECOM 2024, l'informe de les vulneracions de drets i discapacitat física i/o orgànica a Catalunya que realitzem anualment. L’informe RADAR ECOM és una eina fonamental per a conscienciar la societat de les desigualtats de drets que patim i per tal de fer incidència política i tractar de promoure canvis que reverteixin en millores per als nostres drets.
 
Aquesta enquesta que ECOM llancem en relació amb les eleccions al Parlament Europeu del 9J s'adreça tant a aquelles persones que no han pogut exercir el dret a vot per algun motiu (ja sigui a través del vot per correu o votant presencialment al col·legi electoral) com aquelles que l’han pogut exercir, però volen compartir les seves experiències perquè han viscut circumstàncies que per algun motiu han vulnerat els seus drets o consideren que han estat discriminatòries.
 
A més de les persones votants, enguany l’enquesta també s’adreça a persones amb discapacitat física i/o orgànica que hagin participat com a membres d’una mesa electoral i hagin patit alguna incidència i/o vulneració de drets; o que se’ls hagi privat o dificultat la seva participació. I també a aquelles que hagin viscut incidències en participar o voler participar com a interventores o apoderades. 
 
Podeu participar en l’enquesta a través d’aquest enllaç fins al pròxim 1 de juliol de 2024.