La Fundació ECOM insereix un centenar de treballadors amb discapacitat a través del programa INCORPORA el 2013

HAN PARTICIPAT 61 EMPRESES MÉS RESPECTE L’ANY ANTERIOR

La Fundació ECOM, que col·labora en el programa INCORPORA de l’Obra Social ‘La Caixa’ des del 2006, ha inserit a l’àrea de Barcelona i al llarg del 2013 un total de 102 personas amb discapacitat en el mercat de treball, un 3,9% menys que l’any anterior.

Des dels punts del SIL de Barcelona Sud, Maresme i Terrassa es van atendre 178 persones, una xifra inferiorment considerable respecte el 2012, any en que es van rebre 219 usuaris que es trobaven en situación de cerca de feina. Tot i això, es va donar atenció a un nombre de persones molt més gran del fixat inicialment.

El programa té la finalitat d’afavorir la contractació de les persones amb risc d’exclusió social i la tasca d’ECOM com a entitat col·laboradora és donar a conèixer a l’empresariat els avantatges que suposa per a l’empresa participar en iniciatives d’inserció laboral i la responsabilitat corporativa, així com oferir-los assessorament en la contractació i recerca del lloc de treball adequat dins l’empresa.

Al llarg del 2013, la Fundació ECOM ha establert contactes amb 244 empreses, de les quals 65 eren noves. La majoria d’empreses que participen en el programa acaben repetint i ECOM realitza segones visites per fidelitzar l’empresa i recordar els serveis d’intermediació laboral.

En total, es van rebre 109 ofertes de feina, de les quals 40 es van compartir amb altres entitats del grup com a mostra del treball en xarxa del programa.

Tot i que l’actual conjuntura económica del país segueix tenint efectes negatius en l’àmbit de la inserció, donada la destrucció de llocs de treball i la reducció d’ofertes laborals, ECOM, amb més de 20 anys d’experiència en l’àmbit de la inserció laboral de persones amb discapacitat física, destaca l’èxit del programa INCORPORA que va trobar feina a més del 93% d’usuaris que s’hi van dirigir.