La UdL destinarà 42.000 euros a l'atenció de l'alumne discapacitat

La Universitat de Lleida (UdL) destinarà aquest any 42.700 euros a l'atenció de l'alumnat amb discapacitats, dels quals part procedeixen d'una subvenció de l'Agència de Gestió d'Ajudes Universitàries i Recerca (Agaur). Al voltant de 30.000 euros els pagarà directament l'Agaur i la resta els aportarà la UdL.
La quantitat gairebé dobla l'atorgada al 2008, quan la UdL ha rebut 22.400 euros i multiplica per quatre la del 2007, amb una ajuda de 10.095 euros, ha informat avui la universitat.
La UdL introduirà millores a la pàgina web institucional i el campus virtual per fer-los més accessibles a les persones amb alguna discapacitat. El projecte el desenvoluparan l'Àrea de Sistemes d'Informació i Comunicacions i el grup d'investigació Interacció Persona Ordinador de l'Escola Politècnica Superior.
També té previstes ajudes per a les persones amb necessitats especials i una millora dels equipaments tècnics, entre els quals hi ha un sistema portàtil d'escaneig de textos per a persones amb discapacitat visual.
La imatge reformatejada resultant permet adaptar la mida de les lletres, els colors, la velocitat de lectura en línia i la veu a les necessitats de l'usuari, un equipament recomanat per l'ONCE per a les persones amb dèficit visual moderat-greu.
La UdL ha posat en marxa aquest any un programa d'informació i orientació universitària personalitzat per a alumnes amb necessitats educatives especials dirigit a estudiants de secundària que vol accedir a la UdL el pròxim curs.

Font: Europa Press