L’alcalde Jordi Hereu visita la seu d’ECOM

Ahir a la tarda l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, acompanyat del tinent d’alcalde d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, i la gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona, Roser Torrentó, van visitar la seu central d’ECOM.

Després de la visita a les instal•lacions, els representants del consistori barceloní van tenir l’oportunitat de conèixer de primera mà quines són les necessitats de les persones amb discapacitat física. L’alcalde de Barcelona, durant la seva visita a la seu d’ECOM, va escoltar amb atenció les preocupacions i les demandes d’alguns dels usuaris del Projecte Pilot d’Assistent Personal que està duent a terme ECOM. Gràcies a aquest projecte 52 persones s’estan beneficiant d’un servei d’assistent personal que, segons van explicar alguns dels beneficiaris, els està permetent portar una vida molt activa i autònoma. La seva preocupació és què passarà quan el desembre 2008 finalitzi aquesta prova pilot. El seu desig és que en el futur les institucions públiques puguin garantir aquest servei a les persones que ho necessitin.

Posteriorment, i durant la reunió que els representants d’ECOM van fer amb l’alcalde, es va presentar l’entitat i els projectes que duu a terme. Així mateix, es van exposar a les autoritats barcelonines les principals preocupacions que afecten el col•lectiu de persones amb discapacitat física, especialment les que fan referència a qüestions d’accessibilitat, transport, habitatge i equipaments.

Les demandes que es van fer a l’alcade i al regidor són:

- Elaboració del Pla de Parades, per adaptar les parades de bus de Barcelona.
- Establiment d’un calendari d’execució per aconseguir que la totalitat de la xarxa de metro de Barcelona sigui accessible.
- Seguiment de l’accessibilitat de l’AVE en el seu pas per Barcelona, així com de la xarxa de Rodalies de RENFE.
- Millora del servei Porta a Porta i ampliació d’aquest a l’Àrea Metropolitana.
- Elaboració d’un nou Pla d’Accessibilitat a la ciutat.
- Elaboració d’un Pla d’Habitatge que tingui en compte les necessitats específiques de les persones amb discapacitat física, i molt especialment de les més joves.
- Seguiment i cerca de solucions a les dificultats de finançament dels projectes destinats a la construcció de nous equipaments destinats a l’atenció de les persones amb discapacitat.

Per fer explícita la seva voluntat de col•laboració amb l’Ajuntament de Barcelona per avançar en la integració de les persones amb discapacitat física a la ciutat, ECOM va expressar a l’alcalde de Barcelona el seu desig de signar un conveni marc de col•laboració, i li va lliurar un document que estableix les bases d’un protocol de col•laboració.