L’Associació per la Vida Independent i MicroBank signen un acord per facilitar microcrèdits a persones dependents

El secretari de l’Associació per la Vida Independent (AVI), Enric Tornos, i el director comercial de MicroBank, Ramon Gatell, van presentar el passat 15 de setembre un conveni de col•laboració signat a finals del passat mes de maig que té per objectiu facilitar microcrèdits a les persones dependents per millorar la seva qualitat de vida. A l’acte de presentació, que va tenir lloc a la seu de l’AVI de Barcelona, hi van assistir representats i responsables de les principals entitats socials i sanitàries, tant públiques com privades, així com representants de la conselleria d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona.

Aquest acord pretén que les persones dependents i/o discapacitades puguin disposar d’un finançament avantatjós, concedit per MicroBank, per la compra de productes de suport i per realitzar les obres d’accessibilitat a la llar que permetin aconseguir una millor qualitat de vida. “En els moments actuals ens trobem que les ajudes públiques triguen una mica més en arribar i en determinades situacions no es pot esperar a rebre-les. L’acord amb MicroBank ens permet tancar el cercle perquè les solucions siguin accessibles per a tothom i que les persones dependents puguin utilitzar l’equip assistencial del CVI, el Centre de Vida Independent”, va explicar el secretari de l’AVI.

El Centre de Vida Independent, de l’Associació AVI, és un centre que reuneix les tecnologies més innovadores per promoure l’autonomia de les persones dependents al qual es poden adreçar les persones amb discapacitat i/o dependents per tal de conèixer quines ajudes els poden anar millor i rebre una assessorament individualitzat.

Al llarg de l’any 2010, el CVI ha assessorat a 153 persones a les quals ha donat solucions per millorar l’autonomia personal en el seu propi entorn.