L’ICO facilitarà serveis de finançament a les entitats socials

L’Institut de Crèdit Oficial (ICO) i diferents plataformes espanyoles del Tercer Sector, entre les quals hi ha la Taula del Tercer Sector (de la qual forma part la Confederació ECOM Catalunya) han arribat a un acord que facilita l’accés de les entitats socials als productes i serveis de finançament d’aquest organisme públic.
A partir d'ara, les entitats del Tercer Sector no hauran d’incorporar compromisos personals (avals) per tal de rebre els crèdits ICO Directo de fins a 200.000€ (es poden realitzar els tràmits en línia) i podran accedir al crèdit ICO Liquidez, d’un import màxim de 10 milions d’euros, a través del BBVA i el Banc Santander.
Per fer efectives les diferents operacions serà necessari acreditar la concessió de subvencions i complir els requisits de l’ICO. També es podrà optar a finançament per a nous projectes amb un pla de viabilitat que demostri que el crèdit podrà ser amortitzat en les condicions que indica la sol•licitud.
També es pot sol•licitar per a projectes en marxa o nous, sempre que el pla de viabilitat demostri que el crèdit pot ser amortitzat en les condicions que indica la sol·licitud.