Montse Gracia, presidenta d’UNES-FC Barcelona, obté el Premí Dona i Esport ‘Mireia Tapiador’

Montse Gracia, presidenta de l’entitat federada a ECOM, UNES-FC Barcelona ha estat guardonada amb el 6è Premi Dona i Esport ‘Mireia Tapiador’, que atorga l’Institut Barcelona Esports, per ser pionera en el món del bàsquet femení en cadira de rodes a Catalunya i per la tasca que ha fet i està fent per fomentar la pràctica esportiva.

Gracia, que ha estat premiada en la categoria ‘Promoció de l’Esport’, va començar a practicar el bàsquet en cadira de rodes l’any 1975, i un any més tard va jugar el seu primer partit que fou alhora el primer jugat a Catalunya i a l’estat espanyol en categoria femenina.

La jugadora va participar en la fundació del club CEM Barcelona, pioner del bàsquet femení en cadira de rodes del territori català, i anys més tard va ser cofundadora del club UNES de Sant Feliu del Llobregat.

A partir de 1986 es va convertir en jugadora internacional de la modalitat i va participar en diversos mundials i campionats d’Europa fins a l’any 2003.

Un cop retirada de la competició, Gracia ha continuat vinculada al bàsquet en cadira de rodes i s’ha encarregat activament a la promoció d’aquest esport en la categoria femenina.

El premi Dona i Esport són uns guardons que tenen la finalitat de fer visible el paper de les dones en l'àmbit de l'esport mitjançant el reconeixement d'una dona esportista o promotora de l'esport que hagi destacat per la seva trajectòria personal i professional, així com també les entitats o col•lectius que hagin tingut un paper rellevant en el foment i la difusió de l'esport femení.

En aquesta sisena edició també s’han reconegut Carmen Perea, en la categoria ‘Dona esportista’, i Blanquerna Tecnologia i Serveis SL, en la de ‘Mitjans de comunicació’.

Els guardons es lliuraran el 28 de febrer a les 19.30 hores, al Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch de Barcelona.